zondag 11 januari 2015

Dames 1e Divisie VC Lennik - VKt Torhout 1-3
(25-17 18-25 12-25 21-25)

Na een lange winterstop en een door feesten en examens verstoorde voorbereiding, mocht VKt voor de eerste wedstrijd in de terugronde op bezoek bij hekkensluiter VC Lennik. Coach Marc Vanneste startte met een onuitgegeven zestal waarbij Ellen Verhaeghe de nog geblesseerde Eva Verboven kwam vervangen.

Torhout kwam in set 1 snel 1-4 voor maar de thuisploeg viseerde de bezoekende receptie en kwam naast (5-5) en voorbij VKt (8/7). Het gebrek aan automatismen bij de bezoekers was duidelijk, geen organisatie, geen opbouw en Lennik stond ook gemotiveerder en enthousiaster te spelen. De kloof werd steeds groter(10-8 /16-12 ) en enkel door de vele opslagmissers bij de thuisploeg (5) bleef de score nog binnen de perken . Lennik pakte dan ook vlotjes en verdiend set 1 met 25-17.

Ook in set 2 had Torhout het moeilijk; bij 4-4 noteerde Lennik al weer 3 opslagmissers . Pas toen Vkt via Karen Verhaeghe eindelijk kon scoren stond het 5-8. VKt bleef problemen hebben in receptie (8-8) maar ook bij Lennik begon de motor te sputteren. Door foutenlast bij de thuisploeg stond het plots 11-14 maar weer kon VKt de voorsprong niet vasthouden (17-16). Ellen Verhaeghe serveerde dan toch een definitieve kloof op het bord (17-20) en ook Daryl Roels ontregelde de opbouw bij Lennik zodat Torhout langszij kon komen (18-25).

Lennik hapte naar adem en VKt vond in set 3 vanop de opslaglijn het juiste ritme. Celine Platteeuw, Ellen Verhaeghe en Daryl Roels zetten een zwalpende thuisploeg op een onoverbrugbare achterstand(2-8/4-15/8-18) en leidden de bezoekers naar vlotte setwinst 12-25.

VKt ging op zijn elan verder in set 4 (1-6) maar werd dan overmoedig, wilde forceren en bracht Lennik zelf weer in de wedstrijd door de vele fouten (7-7). Maar ook de thuisploeg was te gretig en hun vele opslagmissers zorgden voor een nieuwe voorsprong voor de bezoekers (12-17). Torhout verloor plots de controle, de organisatie viel weg en de receptie bleef ondermaats zodat Lennik zowaar 19-17 liet noteren. Karen Verhaeghe en Justine Calleeuw brachten VKt opnieuw voorbij Lennik (19-21) en na 21-21 hielpen 3 directe fouten van de thuisploeg de bezoekers aan de eindwinst 21-25 en 1-3.

Een belangrijke zege waarbij Torhout traag op gang kwam maar dan toch voldoende maturiteit toonde om deze lastige klus tot een goed einde te brengen.

VKt speelde met : Florence Puype , Daryl Roels ,Celine Platteeuw, Ellen Verhaeghe, Jozefien Dewulf, Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet . Kwwamen in : Celeste Deforche ,Lindsey Windels en Justine Calleeuw.

Verslag: Patrick Bostoen.