maandag 27 januari 2014

Dames 1e Divisie B VKt Torhout -Govok Gooik 3-1
(25-23 30-28 23-25 25-19)

Met de komst van Gooik kwam een ploeg op bezoek die weliswaar voorlaatste stond maar die het potentieel heeft om in de bovenste helft mee te draaien wat dit jaar vooralsnog niet lukt. VKt had na de winst in Bissegem weer de goede kadans te pakken en wilde een nieuwe driepunter scoren.

In het begin van set 1 gaven beide ploegen mekaar geen duimbreed toe (2-2/6-6) maar VKt speelde toch iets snediger en zette een kleine voorsprong op het bord(10-7 13-10). Gooik antwoordde met stevig powervolleybal en kwam langs en voorbij Torhout (13/14). Laure Flament sloeg opnieuw een kloofje (17-14) maar afgedwongen foutjes bij de thuisploeg gaven de bezoekers weer hoop(17-18). Met gevarieerd spel en stevig opslagwerk kwam VKt op 24-21 maar Gooik gaf niet op (24-23). Ellen Goemaere zette uiteindelijk setwinst op het bord met een knappe aanval: 25-23.

Met stevige opslagen dwong Gooik VKt in de achtervolging (0-4). Laure Flament en Celine Platteeuw dichtten de kloof (6-6) en zetten bij de eerste technische time-out Torhout op voorsprong 8-6. Gooik schakelde een versnelling hoger en Torhout had het moeilijk in verdediging. VKt kon ook blokkerend te weinig in brengen tegen de kracht van de bezoekende aanvalsters en was op achtervolgen aangewezen (9-13/12-16/15-19). Bij 17-22 zag het er niet goed uitvoor de thuisploeg. Vkt knokte zich echter weer in de wedstrijd(22-22) maar moest bij 22-24 toch twee setballen toestaan. In een zinderend slot kregen beide ploegen kansen om af te maken (Gooik kreeg nog 3 setballen(25-26/26-27/27-28) maar een ontketende Laure Flament deed het thuispubliek ontploffen en bij 30-28 was ook set 2 voor Torhout. Van een thriller gesproken.

Quasi zelfde scenario in set 3 waarbij beide ploegen aan mekaar gewaagd waren (2-2/5-5/7-7) maar Gooik toch het meer stabiele spel ontwikkelde en dan ook opnieuw wat voorsprong nam (7-10/9-13). Vkt verdedigde moeizaam, scoorde te weinig en kon de kloof dan ook niet dichten. Het Torhoutse blok faalde en Gooik spurtte opnieuw naar 17-22. Ondanks een (te late) remonte van de thuisploeg kon Govok nu wel setwinst binnen halen: 23-25.

Tot 4-4 in set 4 kon Gooik nog meespelen maar eenmaal de thuisploeg het juiste ritme had gevonden dienden de bezoekers af te haken. Eva Verboven scoorde vlot en ook de opslag ontregelde de Gooikse organisatie zodat al snel een geruststellende voorsprong op het bord kwam (14-8/20-10).Toen Torhoutse motor dan toch even ging sputteren, kon Gooik wat dichterbij kruipen (20-15) maar de eindwinst kwam niet meer in gevaar en Celeste Deforche serveerde de 25-19 setstand op het bord.

Een knappe overwinning van de thuisploeg na een zeer spannende wedstrijd tegen een verdienstelijk Gooik dat mee propaganda maakte voor het volleybal in Divisie.

VKt speelde met : Eva Verboven ,Celeste Deforche,Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Laure Flament,Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Marie Declerck en Wiebe Vercruysse

verslag: Patrick Bostoen