zondag 19 januari 2014

Dames 1e Divisie B Bidavo Bissegem -VKt Torhout 0-3 (23-25 21-25 16-25)

Van Patrick Bostoen

Op bezoek bij streekgenoot Bissegem, dienden de dames van VKt zich te herpakken na de nederlaag van vorige week tegen Aalter. Thuisploeg Bissegem wilde best wel stunten om zijn nieuwjaarsreceptie meer glans te geven en de zeer talrijk opgekomen thuissupporters te verwennen.

Torhout startte het best (2-5) maar Bissegem zette de situatie recht, mede dankzij hogere foutenlast bij VKt, en speelde de bezoekers op achterstand (8-6). De thuisploeg verhoogde de opslagdruk en verdedigde ook fanatiek zodat een kleine kloof op het bord kwam (10-8/13-10). Vkt klampte aan en kwam langszij(15-15/17-17) maar twee kill-blocks brachten Bissegem weer op voorsprong(19-17). Coach Serbruyns benutte zij 2etime-out en dat loonde want de thuisploeg ging in de fout (19-19) en in een spannend slot haalde Torhout het laken naar zich toe 23-25 en 0-1.

Bissegem zette Torhout in set 2 op een 4-2 achterstand maar toen de organisatie en de receptie bij VKt op punt stonden, moest de thuisploeg al snel afhaken. VKt speelde op hoog niveau en bij 10-21 leek de buit binnen. Maar dan kwam het traditionele dipje bij de bezoekers en Bidavo vond een nieuw elan. Met stevig opslagwerk werd de bezoekende receptie ontregeld en de kloof verkleinde zienderogen (16-21). Bij Torhout sloeg de vertwijfeling toe maar het rampscenario bleef uit . Bissegem naderde nog tot 21-23 maar VKt hervond net op tijd zijn koelbloedigheid en pakte (verdiend) ook de tweede set met 21-25 .

In set 3 kon de thuisploeg gelijke tred houden tot 4-4 maar dan stond er geen maat meer op de Torhoutse Squadra. VKt had duidelijk zijn lesje geleerd en speelde nu wel op niveau. Vanuit een stabiele receptie, een sterk blok en degelijk opslagwerk stoomden de bezoekers via 8-14/10-17 en 11-22 naar vlotte set –en wedstrijdwinst 16-25 en 0-3.

Een al bij al verdiende en belangrijke driepunter voor VKt in het vooruitzicht van de komende competitiewedstrijden tegen Gooik en Oudenaarde .

VKt speelde met : Eva Verboven, Celeste Deforche ,Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Karen Verhaeghe ,Laure Flament en libero Luka Lescrauwaet.