zondag 19 januari 2014

Dames 1e Divisie VKt Torhout - Avanti Aalter 0-3 (26-28 21-25 19-25)

Van Patrick Bostoen

Met de komst van Aalter was het uitkijken welke ploeg de winterstop het beste had verteerd en of de studenten de focus van de boeken naar het veld konden verleggen. Avanti zette Vkt al snel onder druk met stevig opslagwerk(0-4) maar een uitstekende Karen Verhaeghe bracht de thuisploeg naast (6-6) en voorbij de bezoekers (9-7). Laure Flament hielp van op de servicelijn de kloof verder uitdiepen(15-10) maar Aalter profiteerde van fouten bij de thuisploeg om weer dichterbij te kruipen (16-15). Torhout schakelde een versnelling hoger en iep uit tot 23-17. Setwinst lag binnen handbereik maar dat was zonder Aalter gerekend dat van op de servicelijn en met een sterk middencompartiment de thuisploeg aan het wankelen bracht(23-23).Torhout bleef stuntelen, kreeg de organisatie niet meer op punt en ondanks nog 2 setballen (25-23 /25-24) ging het finaal ten onder en pakte Avanti verrassend de eerste set met 26-28.

Vkt leek niet aangeslagen en startte geprikkeld aan de tweede set (5-1) maar bij 7-7 had Aalter de kloof weer gedicht. Torhout liep achter de feiten aan, de kopjes gingen naar beneden en een degelijk Aalter had weinig moeite om een 9-16 op het bord te zetten. De receptie bij Torhout was ondermaats en de thuisploeg vond ook geen antwoord op het gevarieerde spel van de bezoekers die met legballen en een zeer sterke midden de VKt verdediging teisterden (14-20). Toen Aalter toch wat foutjes begon te maken kon Torhout nog even dreigen (21-23) maar de setwinst kwam nooit in gevaar 21-25 en 0-2. Tot aan 7-7 kon Torhout in set 3 nog even de schijn ophouden maar opnieuw lag de foutenlast in receptie te hoog zodat van aanvallen geen sprake kon zijn. Toen men dan ook aanvallend in de fout ging was het liedje snel uit(9-14/15-20) Ook de wissels brachten geen soelaas voor de thuisploeg zodat Aalter op een makkelijke en verdiende 0-3 zege afstevende (19-25 ).

Een collectieve off-day met een verontrustende gelatenheid bij de thuisploeg die in de eerstvolgende wedstrijden steviger uit de hoek zal moeten komen en een grotere mentale weerbaarheid aan de dag zal moeten leggen.

VKt speelde met : Eva Verboven ,Celeste Deforche,Laure Flament,Karen Verhaeghe,Celine Platteeuw ,Ellen Goemaerre en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Margaux Hoornaert ,Wiebe Vercruysse en Marie Declerck. Trainer-coach Jean-Paul Serbruyns.