dinsdag 28 januari 2014

VKt D2 – Vlamvo Vlamertinge 3-2

Sinds jaar en dag staat een wedstrijd tussen D2 en Vlamvo garant voor spanning en strijd. Het was zaterdagavond in Torhout weer niet anders.
Vlamvo nam een verschroeiende start en bij VKt klopte het plaatje niet: 2-6. Even groeide de hoop toen VKt o.m. door goede opslagen van middenvrouw Inge Audenaert druk kon zetten en Lore Werbrouck hiervan kon profiteren om haar ploeg dichter te brengen: 5-6. Maar dichter kwam VKt niet. D2 vonden niet onmiddellijk een antwoord op de aanvallen door het midden en Vlamvo liep uit tot 7-11. Een prima receptie van libero Jessie Verhaeghe liet Elke Coens toe de kloof wat te dichten maar toen het 8-13 stond moest coach Marc Vanneste zijn toevlucht nemen tot een time-out. Veel leverde het niet op want Vlamvo viel niet af te stoppen en stoomde door naar 10-18. Lore Verplancke kwam in aan de opslag maar ook zij kon het tij niet keren. Midden Laure Van Huffel en opposite Sien Vercruysse konden de pil wat verzachten maar niet beletten dat Vlamvo de eerste set naar zich toehaalde met 16-25.

Coach Vanneste herschikte zijn troepen enigszins met Elke Vanthournout op opposite en Sien Vercruysse in het midden en VKt deed plots mee. Het ging gelijk op tot 7-8 maar dan plaatste Vlamvo vanuit een ijzersterke verdediging een tussenspurt naar 7-12. D2 schroefden met Laure Van Huffel en later ook Elke Coens de opslagdruk wat op. Zo kon het op kousenvoeten dichterbij komen (14-15) maar Vlamvo bleef in verdediging alles pakken. De time-out bij 15-18 had onmiddellijk effect toen Elke Vanthournout het gaatje in de straat vond. Maar Vlamvo gaf niet af en ging met een sterk middencompartiment door naar 17-20. Dan ging het licht in Vlamertinge even uit en met een goeie opslagreeks van Lore Werbrouck zettte VKt de bordjes weer gelijk: 20-20. Het slot was dan ook erg spannend en de ploegen losten elkaar voor geen vin tot Elke Coens de 24-23 op het bord knalde. Vlamvo kwam niet meer tot aanvallen en zo werd het 25-23.

Ook set drie begon niet echt hoopgevend en bij 2-6 moest coach Vanneste reeds een eerste time-out nemen om de neuzen in de juiste richting te zetten. Onder impuls van goed verdedigend werk van Elke C. en Jessie wisten Elke V en Lore te scoren maar konden ook niet beletten dat het toch 6-10 werd. Een attente midden Laure Van Huffel zorgde voor de kentering met een balletje in de 3 meter . Met Laure aan de opslag was het de beurt aan Vlamvo om receptioneel wat te stuntelen en VKt profiteerde met mooie scores van Elke C en goed blokwerk van Sien en spelverdeelster Joke Coens. Toen Joke Coens zelf een einde maakte aan een lange rally door het balletje precies in het gaatje te leggen, nam de Vlamertingse coach haar toevlucht tot een time-out. Elke Coens was niet meer te stoppen en toen zus Joke voor de nodige opslagdruk zorgde, kon zij tot tweemaal toe scoren: 14-11.
Even een haperingske maar Elke V zorde met een prima score voor de 15-13. Nu stonden D2 onder impuls van Jessie ijzersterk te verdedigen en de kloof werd met scores van o.m. Lore W. uitgediept. Elke C tekende met een mooie pipe voor de 17-13. Een heel mooi diagonaaltje van Elke V zorgde er voor dat de kloof behouden bleef. Er was geen houden meer aan D2. Lore W zorgde met een ace voor een geruststellende kloof: 22-16. Goed blokwerk van Sien leverde een setbal op die meteen verzilverd werd door Laure Van Huffel: 25-18. Eventjes opschudding toch toen onze libero Jessie op het einde van de set op haar hoofd viel. Gelukkig kwam ze er met de schrik en wat hoofdpijn op zondag er van af.

Set vier begon heel gelijkopgaand met lange rally’s. Spelverdeelster Joke Coens verdeelde heel gevarieerd en zette al haar aanvalsters aan het werk maar Vlamvo gaf geen krimp: 7-8. Na de time-out slopen er een aantal onzuiverheden in het Torhoutse spel en Vlamvo profiteerde: 9-12. D2 waren eventjes van slag. De receptie was onzuiver maar ook blokkerend liep een en ander fout. Bij 10-14 probeerde Marc zijn team terug op de rails te krijgen. Een drop van Sien brak het Vlamertingse momentum. Met Lore Verplancke aan de opslag werd de opbouw bij Vlamertinge danig verstoord en konden Laure Van Huffel en Lore Werbrouck een stevig blok plaatsen: 13-15. Maar VKt kreeg de kloof niet gedicht en Vlamertinge bleef het vertrouwde recept hanteren waar heel vaak gezocht werd naar de grote middenvrouw die boven het blok uit sloeg: 14-18. Elke Coens bracht haar team dichter 16-18 maar D2 bleven de fouten opstapelen en in geen tijd werd het 18-23. Uiteindelijk was het de spelverdeelster van VLamvo die met een eerstehandsbal de set beslechtte: 20-25.

Tiebreak dus. Bij 2-3 noteerden we een prima redding van Elke V die een verloren bal wist te recupereren waarna Lore W. de bal net voor de scheidsrechtersstoel kon weghalen en die zo brengen dat Elke C. met een pipe kon scoren. Een cruciaal punt zo bleek nadien want dan kwamen D2 met een ace van Laure, een éénvrouwsblok van Sien, een pipe van Elke C en nog een ace van Laure 7-3 voor. Bij 8-4 werd van kant gewisseld en Lore W zorgde er voor dat de kloof intact bleef maar toen Vlamvo met een gelukje bij de opslag en goed blokwerk tot 9-8 terugkeerde, sloeg er toch enige onzekerheid toe. Elke C. met een dropje midden midden en Laure Van Huffel en goed blokwerk van Elke V. zorgden opnieuw voor een geruststellende kloof. En met een ace van Joke werd het zelfs 13-9. Een goed blok van Laure en Elke V zorgde er voor dat D2 uiteindelijk deze match toch zegevierend konden besluiten: 15-10.

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, , Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Lore Verplancke. Trainer-coach Marc Vanneste
Evelien Lataire is nog steeds gekwetst en Emily Vandamme zit volop in de examens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten