woensdag 22 januari 2014


DAVO Wevelgem- VKt : 1 - 3
De wedstrijd tegen Davo Wevelgem beloofde een pittige bedoening te worden.  Van alle ploegen die VKt reeds thuis had moeten partij geven, was Davo immers een van de taaiste tegenstanders gebleken.   En ook de stand in de rangschikking gaf aan dat Davo een team was om mee rekening te houden.

De eerste set startte VKt met een 0-3 dankzij het goede opslagwerk van Joke Coens.  Deze driepuntenkloof zou Wevelgem niet meer kunnen overbruggen dankzij het goede verdedigingswerk van libero Jessie Verhaeghe en het feit dat onze aanvalsters vlot scoorden.   VKt hield de opslagdruk hoog  en dat resulteerde in nogal wat fouten aan de kant van Davo.  De twee Elkes (Coens en Vanthournout) waren trefzeker en ook het middencompartiment met Inge Audenaert en Laure Van Huffel liet zich gelden.  Opposite Sien Vercruysse dikte het puntentotaal aan en in geen tijd stond het 9-17.   Eventjes liet VKt de teugels vieren (13-18) maar coach Marc Vanneste greep in met een time-out en de scoringsmachine kwam terug op gang.  Op 13-20 scoorde spelverdeelster Joke Coens haar tweede punt van de match toen ze de bal netjes diep op vijf dropte.  Lore Verplancke kwam in het achterveld Elke V vervangen en VKt stoomde rustig  door naar setwinst dat met twee prima bloks (van Inge Audenaert en Elke C.) werd bezegeld: 16-25.
Set twee startte als duplicaat van set 1 met een reeks goeie opslagen van Joke maar er slopen wat foutjes in het spel van VKt waardoor Davo gelijke tred kon houden en bij 6-5 voor het eerst de leiding nam.   Met scores van Sien V. (blok-out), Elke V (in de straat)en Elke C na een prima receptie van Jessie bleef VKt gelijke tred houden: 8-8.   Even werd de wedstrijd getekend door veel onzuiverheden en fouten aan beide kanten 12-12.  Een mooie verdedigende actie van Elke V. werd prima afgemaakt door Elke C. en dat was het begin van een beter moment bij VKt: 13-15.  Maar toen verloor VKt de pedalen, werd enorm onder druk gezet bij de met veel risico genomen opslagen en betaalde de fouten cash: 19-15.  Lore Werbrouck was ondertussen Elke V. komen vervangen.  VKt vocht terug tot 20-18 maar maakte ook net te veel fouten om de kloof helemaal te kunnen dichten: 24-21.  Middenvrouw Laure Van Huffel weigerde te plooien en scoorde met een slim dropballetje en het werd helemaal spannend toen Davo receptioneel in de fout ging: 24-23.  VKt kreeg de kans om de bordjes in evenwicht te brengen maar de bal ging out en de set ging naar Wevelgem: 25-23.

Met Elke V op opposite en Lore Werbrouck op 4 probeerde coach Marc Vanneste de blokkering wat te verstevigen en wat rust te brengen in de receptie.  De opslagen van Joke Coens zorgden weer eens voor wat problemen bij Wevelgem en met een ace tekende Joke voor de 1-3.  Even kon Wevelgem reageren maar met een mooie opslagreeks zorgde Elke C. voor grote problemen bij de tegenstanders en met een ace tekende ze voor de 3-8.  Lore Werbrouck scoorde op een mooie pass van Joke om het daarna nog eens netjes over te doen: 4-10.   Een goed blok van Elke V. en Laure bracht de Wevelgemse aanvalsters aan het twijfelen en met een ace bleef Elke V. de opslagdruk verzorgen: 5-12.   Joke had de smaak van het scoren duidelijk te pakken want ook nu maakte ze met een mooie toets een einde aan een lange rally: 5-13.  Wevelgem ging evenwel voluit in de opslag en nu was het even VKt dat stond te schutteren en in de fout ging: 11-14.  Maar ditmaal lieten onze meisjes het niet zo ver komen en het was Lore met een pipe die de 11-16 op het bord zette.   Onze middenvrouwen  Inge en Laure droegen zowel blokkerend als scorend hun steentje bij en in geen tijd stond het 11-20.  Libero Jessie organiseerde haar verdediging prima en hoewel Wevelgem nog even kwam dreigen 15-23, was het uiteindelijk opposite Elke V die met een aanval in de straat de 16-25 op het bord zette.
Set vier begon in mineur met veel onzuiverheden in het spel van VKt.   Bij 4-2 scoorde libero Jessie met een onderhandse toets de aansluitingstreffer.  VKt hield gelijke tred tot 6-6 maar moest dan de rol lossen: 10-6.   Sien Vercruysse kwam Laure in het midden aflossen en plots ging Wevelgem als gevolg van goeie opslagdruk keer op keer in de fout: 10-10.  Het spel kabbelde met wisselende kansen voort tot Elke V. en Inge een blok plaatsten en VKt een reeks kon neerzetten: 13-16.  Hanne Vancouillie kwam Inge vervangen aan de opslag en nadat ze met een goeie verdediging Lore W. liet scoren, dikte ze de kloof aan met een ace: 14-19.   Lore Verplancke kwam in voor Elke V. Met een prima receptie liet ze Sien toe door het midden te scoren.   Wevelgem raakte het noorden wat kwijt -en Lore W.  dwong Davo met een ace tot een laatste time-out: 17-22.  Uiteindelijk was het diezelfde Lore die met een mooie pipe een streep trok onder de wedstrijd: 18-25.

Verdiende overwinning van onze meisjes in een wedstrijd die zeker geen schoonheidsprijs verdiende.  Maar al bij al werd een gevreesde klip makkelijk genomen. 
Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, , Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Lore Verplancke.  Trainer-coach Marc Vanneste.   Evelien Lataire is nog gekwetst en Emily Vandamme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten