zondag 2 maart 2014

Dames 1e Divisie VKt Torhout -VDK Gent B 3-2 (18-25 19-25 25-20 25-19 16-14)

Tegen het tweede geklasseerde VDK Gent diende Torhout aan te treden zonder Eva Verboven en Ellen Verhaeghe(skireis) en de geblesseerde Lies Dobbelaere . VKt recupereerde wel Laure Flament die tegen haar toekomstige ploeg wel iets wilde tonen.

Gent zette in set 1 meteen de toon met zware opslagdruk en lepe legballen waar Torhout zich op verkeek ,maar VKt klampte aan (5-5). De bezoekers voerden de druk op en teisterden de Torhoutse receptie (5-10). VKt – in een onuitgegeven opstelling -kreeg de organisatie niet op punt , ging receptioneel zwaar in de fout en zag Gent verder uitlopen (8-15). De Gentse aanvalsters sloopten het Torhoutse blok (11-20) en ondanks wat weerwerk van op de servicelijn (17-22) zag Torhout de eerste set verloren gaan na opnieuw een fout in receptie 18-25.

Zelfde scenario in set 2 waarbij Gent snel en snedig bleef aanvallen (1-5) maar Torhout bij 9-8 toch eens op voorsprong kwam mede dank zij een sterker middencompartiment en wat foutjes bij de tegenstrever. Bij 10-10 was het echter voorbij voor de thuisploeg. Gent blokte de thuisaanvallen keer op keer af en toen VKt ook van op de servicelijn in de fout ging (4 opslagmissers) was het ook snel over and out 19-25 en een verdiende 0-2 voorsprong voor VDK.

Het zag er belabberd uit voor de thuisploeg die moeite had met het ritme en de organisatie maar de thuissupporters , die al het een en ander hebben meegemaakt dit seizoen, bleven er in geloven.

Toen Gent in set 3 met 3 bloks op rij 0-3 voor kwam en verder uitliep tot 2-8 zag het er niet te best uit voor VKt. Gent werd wat overmoedig , maakte wat foutjes en Torhout (herschikt door coach Serbruyns) hervond zijn stabiliteit. Het blok deed nu wel zijn werk en een sterke libero Luka Lescrauwaet zorgde voor stevigheid in receptie en verdediging zodat VKt weer gelijke tred kon houden (8-8/ 13-13/16-16). Gent leek even van slag en kwam onder druk , maakte wat fouten en een herboren Torhout sloeg – letterlijk - een kloofje 19-16 . VDK dreigde nog even(21-20) maar zag de derde set toch naar de thuisploeg gaan 25-20.

We hadden weer een wedstrijd en bij 5-5 in set 4 duwde VKt door. Een sterke Marie Declerck (knappe invalbeurt ) en de jarige Celeste Deforche hielpen VKt aan een voorsprong(10-5). Torhout speelde nu collectief sterk, scoorde op alle posities en kon Gent met stevig opslagwerk onder druk zetten. Bij Gent was de organisatie zoek en vol vertrouwen sleepte Torhout een zevende !! vijfsetter uit de brand.

De supporters hadden weer maar eens gelijk gekregen.

VDK Gent is echter een sterke ploeg en startte verschroeiend in de tiebreak mede door stevige opslagen en gevarieerde aanvallen (2-6). Coach Serbruyns bracht rust met een time-out en zette de squadra weer op het goeie spoor . Laure Flament en Marie Declerck brachten VKt naast en voorbij Gent (7-7/9-7). Gent gaf niet op en toen het Torhoutse blok faalde stond het plots 10-11. Het bleef gelijk opgaan met vloeiend volleybal van beide ploegen(12-12/14-14) maar een out aanval van Gent en een knappe aanval van VKt beslechtten het pleit 16-14 en de 6egewonnen vijfsetter voor een strijdende thuisploeg. Een deugddoende collectieve prestatie waardoor de birthday party achteraf des te leuker was .

VKt speelde met :Ellen Goemaere,Karen Verhaeghe,Celeste Deforche,Margaux Hoornaert,Celine Platteeuw,Laure Flament en libero Luka Lescrauwaet ; Kwam in : Marie Declerck