dinsdag 7 oktober 2014


Dames 2 bekeren verder : VKt D2 vs Kuurne: 3-0 (25-14, 25-16, 25-16)
Tweedeprovincialer Kuurne mocht in principe geen probleem zijn voor D2 die echter wel zonder opposite moesten aantreden.  De zusjes Vercruysse en Emily Vandamme konden er om uiteenlopende redenen niet bij zijn en vandaar dat kersvers trainer/coach Filip Verleye koos voor een ouderwetse 2/4. 

Kuurne begon elke set met een voorgift van twee punten maar die werd telkens snel weggewerkt.  De studieronde in set 1 duurde maar heel even en toen pakte Lore Werbrouck uit met een reeks aartsmoeilijke opslagen.  Als de ballen terugkeerden, dan stond daar een prima verdedigend VKt (met als exponent een secuur verdedigende libero Jana Lannoye) en Elke Coens op de hoek en Helena Biebauw en Leen Catrysse in het midden deden de rest.
Dat de opstelling ongewoon was, bewijst het feit de opposite (Silke Vanthournout) pas bij 19/8 het eerste punt scoorde.   Vkt bleef de opslagdruk verzorgen.  Zo noteerden we op 21/9 een ace van Elke Coens en ook blokkerend zat het met Silke en Leen Catrysse snor.  VKt maakte vlot uit: 25-14.

Set 2 en Kuurne nam een 0-3 voorsprong waarna Leen Catrysse ‘bijna op haar eentje’ haar ploeg bij en voorbij de tegenstander trok met twee mooie spikes, een blok, een zwientje bij de opslag en een ace: 8-5.   Lore Werbrouck ging op haar elan van de vorige set door en zorgde voor de nodige opslagdruk.  Bij 12-7 kwam Inge Audenaert op de opposite in voor Silke V. en VKt stoomde door naar 8-15 met een listig toetsje van setter Joke Coens die de “5” zag openliggen. 
Maar dan viel alle opslagdruk weg bij VKt en Kuurne vocht terug tot 13-15.  Een time-out van coach Filip Verleye was nodig om het team terug op de rails te krijgen.  Inge Audenaert zorgde opnieuw voor de nodige opslagdruk en de scoremachine van VKt kwam terug op gang, o.m. met een mooie 3m-aanval van diezelfde Inge.  D2 konden de set dan ook eenvoudig uitmaken met 25-16.
Set 3 en coach Filip startte opnieuw met de 2 setters Joke en Silke.  We zagen een Kuurne dat voor elk punt vocht.   De rally’s werden langer, ook al omdat VKt onvoldoende opslagdruk ontwikkelde.  VKt verdedigde goed en het midden werd goed gesolliciteerd, o.m. met mooie scores van Helena Biebauw.  Kuurne was toch een maatje te klein en moest de rol lossen.  Bij 14-9 kwam Lore Verplancke in voor Joke Coens. Nadat de scheids even te voren tot verrassing van Leen haar aanval had afgefloten, nam ze onmiddellijk daarop haar gram met een mooie spike: 16-10.  Meteen haar laatste wapenfeit want Inge Audenaert kwam in haar plaats in.  Met Elke Coens ging de opslagdruk weer de hoogte in en VKt diepte de kloof verder uit.  Lore Werbrouck tekende met een snoeiharde aanval voor de 21-10 en Kuurne bleef verder receptioneel knoeien: 23-10.  Kuurne rolde nog even de spierballen en D2 speelden even wat slordig maar uiteindelijk eindigde de set op 25-16. 

D2 gaan dus verder in het bekeravontuur.  Volgende afspraak is op zaterdag 1 november om 16.00 uur bij Elckerlyc Zwevezele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten