maandag 2 december 2013

Beker van West-Vlaanderen: VKt D2 – Tielt2: 3-0.
D2 moesten voor de beker aantreden tegen tweedeprovincialer Tielt. Het was ook een weerzien met Vicky Nocon die jarenlang de Torhoutse kleuren verdedigde maar nu al enkele jaren bij Tielt speelt.

Set 1 had niet veel om het lijf. D2 speelden na een korte studieronde Tielt van het kastje naar de spreekwoordelijke muur. VKt speelde vrijwel foutloos. Libero Jessie Verhaeghe stond scherp te verdedigen en in een mum van tijd was het 8-4. Laure Van Huffel had vorige week goed gekeken naar Lore Werbrouck en scoorde ook met een onderhandse toets. De opslagdruk was erg hoog. Laure Van Huffel dwong de Tieltse receptie diverse malen in de fout en dat gaf o.m. Inge Audenaert de kans om netjes de bal weg te leggen: 12-4. Tielt bleef fouten maken en in een mum van tijd stond het 16-7. Dan was het de beurt aan Lore Werbrouck om de Tieltse receptie tot tweemaal toe in gebreke te vinden. En als Tielt dan eens een aanval in elkaar kon steken, dan waren daar libero een sterk verdedigende libero Jessie Verhaeghe en Elke Coens of opposite Sien Vercruysse met messcherpe aanvallen om het punt toch op het Torhoutse conto te zetten. Spelverdeelster Joke Coens en Inge Audenaert trokken dan ook nog een muurtje op en in een mum van tijd was het 23-7. Even nog spartelde Tielt tegen maar na een mooie score van Elke Coens gingen ze uiteindelijk zelf in de fout: 25-10.

Set 2 met Emily Vandamme op opposite en Elke Vanthournout op de 4 was eigenlijk een kopie van de vorige set. Tielt ging mee tot 4-4 maar opslagdruk van opnieuw Laure Van Huffel zorgde voor een eerste kloof. Geen opbouw bij Tielt en VKt profiteerde ervan om via Lore Werbrouck te scoren. Emily Vandamme en Inge Audenaert plaatsen dan nog een stevig blok en in geen tijd stond het 8-4. Ook Emily Vandamme bracht de receptie van Tielt in de verlegenheid en VKt scoorde gretig: 14-6. Elke Vanthournout deed ook haar duit in het zakje met twee prima scores: 17-6. Hanne Vancouillie kwam Joke vervangen als spelverdeelster. Even zocht VKt naar balans maar het was Hanne zelf die in eerste tijd scoorde: 19-9. VKt stoomde door met o.m. een mooi éénvrouwsblok van Sien Vercruysse die voor de gelegenheid in het midden acteerde. Door toedoen van Emily die prima speelde, werd het 24-10. Tielt kreeg de gelegenheid om het blazoen wat op te poetsen maar uiteindelijk besliste een blok van Elke V en Sien de set: 25-13.

VKt liet dit seizoen al eerder in set 3 de teugels wat vieren en nu was het niet anders. Met een score van Lore Werbrouck na een mooie onderhandse pass van Hanne en een prima driemeteraanval van Emily Vandamme, kon VKt pas bij 6-6 de bordjes gelijkstellen. Maar dan nam VKt gedecideerd afstand met een goede opslagreeks van Emily en attente aanvalsters die de geboden kansen zonder pardon afmaakten: 13-8. We noteerden een rode kaart voor Inge maar ze knalde sportief haar frustraties weg in het volgende punt: 14-9. Nadat Elke Vanthournout een moeilijke bal toch prima oploste, werd het na een partijtje rommelig volleybal toch 16-10. Maar dan begon VKt onzuiver te acteren en de receptie stokte zo dat Tielt de kloof bijna volledig dichtte: 16-15. Elke Vanthournout trok echter een streep onder het dipje en VKt begon opnieuw te scoren: 21-18. Sien Vercruysse zorgde met een middenaanval en met een blok (samen met Hanne) voor de matchbal en Elke Vanthournout trok met een aanval in de straat een streep onder deze wedstrijd: 25-22.

D2 waren duidelijk een maat te groot voor dit Tielt. Op naar de kwartfinales…..

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme. Trainer-coach Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten