maandag 2 december 2013

Vlaamse Beker VKt Torhout - Oudenburg/Gistel 3-2 (21-25 22-25 25-13 25-18 15-10)

Na de zware vijfsetter in Lennik op zaterdag moest VKT op zondag opnieuw aan de slag voor de Vlaamse beker tegen het een reeks lager uitkomende Oudenburg/Gistel.

De bezoekers (met een 2-punten voorgift) startten snedig en geconcentreerd en zetten de thuisploeg al direct op achterstand (3-6/4-10).Torhout had problemen in receptie en ook verdedigend kwam het tekort. VKtacteerde sloom en zag een goede bezoekende ploeg verder uit lopen (10-16/12-18).Een opslagreeks van Ellen Goemaere bracht Torhout weer in de wedstrijd (20-21)maar een lucky bal en een stevig blok zorgden ervoor dat de eerste set verdiendnaar Oudenburg/Gistel ging (21-25)

Ook in set 2 bleven de bezoekers verzorgd en sterk spelen . Deservicedruk bleef hoog en Torhout kreeg het moeilijk . VKt kon enkel aanklampen(4-4/6-6). Hoge (afgedwongen) foutenlast bij de thuisploeg bezorgde Oudenburg /Gistel een nieuwevoorsprong (6-11) maar een sterke LaureFlament zorgde ervoor dat de thuisploeg naast en (eventjes) voorbij de tegenstander kwam (13-13/17-15).Oudenburg gaf niet af enmet sterk blokkerend werk pakte het weer de leiding (17/19).Mede dankzij eenfalende thuisploeg ging ook set 2 naarde bezoekers tot verbijstering van het thuispubliek (22-25).

Thuiscoach Jean-Paul Serbruyns herschikte zijn ploeg in set 3 en dat loonde .Na 4-4 speelde de thuisploeg eindelijk weer op niveau. VKtkreeg de receptie onder controle zodat zowel de hoekaanvallersals de middenspeelsters nu wel vlot bereikt werden. Torhout spurtte weg (10-6 /20-10) en pakte de set 25-13.

In set 4 ging VKt op zijn elan voort. Bij de bezoekers sloegde twijfel toe en was de organisatie zoek. Torhout serveerde een mooie kloof bijeen (10-5 / 20-10). Oudenburg/Gistelprofiteerde van het klassieke dipje bij VKt om wat punten te sprokkelen maar bij 25-18 was de thuisploeg alweer toeaan zijn zoveelste tie-break.

In de vijfde set (met een 0-1 voorgift) serveerde CelesteDeforche de thuisploeg (met dank ook aande medespeelsters) direct op 12-1. BijVKt was het tijd voor wat wissels (, wat de organisatie niet steeds ten goedekwam) maar bij 15-10 stond dan toch weer een thuiszege op het scorebord.

VKt kan zodoende weer uitkijken naar een dubbel beker weekend op 21 en 22 december.

VKt speelde met : Eva Verboven, Karen Verhaeghe, Laure Flament, MargauxHoornaert, Celien Platteeuw , Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Celeste Deforche en Wiebe Vercruysse.

verslag: Patrick Bostoen.