zondag 15 december 2013

Dames 1e divisie VKt Torhout -VC Oudegem 3-0 ( 25-13 25-12 25-11)

 
Van Patrick Bostoen op zondag 15 december 2013 om 21:15

Na de nederlaag van vorige week tegen Melsele diende de “Bella Squadra “zich tegen Oudegem te herpakken om toch met enige gemoedsrust en een goed gevoel de eerste ronde te kunnen afsluiten.

Vkt startte gedecideerd (3-0) en was duidelijk niet van plan om de tegenstrever veel ruimte te geven. Torhout serveerde stevig en ook de receptie zag er goed uit zodat de opbouw vlotte en er aanvallend weinig werd weggegeven. Oudegem klampte wel aan (8-6) maar diende al snel de rol te lossen(16-9). Vkt speelde geconcentreerd en bleef de organisatie van de bezoekers ontregelen met zwareopslagdruk (20-12). Laure Flament illustreerde dat door met 2 stevige services de set binnen te halen(25-13) .

Zelfde sterke start in set 2 (4-0) maar kleine foutjes brachten Oudegem weer langszij (5-5).Torhout liet zich dit keer niet in de luren leggen , herpakte zich en toen Oudegem zelf teveel in de fout ging stond er al snel weer een kloofje op het bord(16-9). Celeste Deforche kon lekker variëren en zowel de hoekaanvallers als de middenspeelsters diepten de voorsprong verder uit. Een stevige opslagreeks van Celine Platteeuw bezegelde het lot van de bezoekers 25-12 .

In set 3 stoomde Torhout op zijn elan door (4-0) en ondanks het traditionele dipje (6-5) kon Oudegem toch geen weerwerk bieden. Luka Lescrauwaet bleef receptioneel sterk spelen wat het voor Celeste Deforche makkelijk maakte om iedereen te laten scoren. Toen Oudegem ook nog service na service in het net kegelde was de klus snel geklaard. Na een uurtje kon Ellen Goemaere met een forse service de thuiswinst bezegelen 25-11 en een deudgdoende 3 punten laten optekenen.

Een sterke collectieve prestatie en een opsteker voor het dubbele bekerweekend van volgende week. Daarna volgt een welverdiende rustperiode .

Conclusie na de heenronde ; onverhoopte 3e plaats van een jonge maar zeer weerbare ploeg die vriend en vijand ( en de eigen entourage) toch wel een beetje verbaasd hebben. Knap en doe zo voort.

Vkt speelde met : Eva Verboven , Laure Flament , Celeste Deforche, Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Karen Verhaeghe en Luka Lescrauwaet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten