zondag 15 december 2013

VKt D2 omzeilen met gemak de Loppemse klip: 3-0

Voor de wedstrijd waren onze dametjes op hun hoede voor het jonge Loppemse geweld dat als promovendus het behoorlijk goed doet in de competitie.
Onder impuls van een sterk spelende Sien Vercruysse startte VKt sterk: 4-1. Maar Loppem slaagde er in de wedstrijd in evenwicht te brengen, hierin geholpen door enkele foutjes van VKt: 7-7. Spelverdeelster Joke Coens zorgde met haar opslag voor ontreddering bij de Loppemse receptiespeelsters en maakte zo enkele fraaie punten. VKt profiteerde maximaal van het gebrek aan opbouw en zowel Elke Coens als middenvrouw Inge Audenaert, die een sterke match speelde, kwamen tot scoren: 15-8. Even stokte de machine maar toen libero Jessie Verhaeghe met enkele prima verdedigingen uitpakte was de trein terug vertrokken: 18-11. Ook Lore Werbrouck scoorde enkele fraaie punten en de Loppemse coach zocht zijn heil in een time-out. Tevergeefs want er stond geen maat op VKt: Elke Coens met een mooie pipe, Lore Werbrouck in de straat en een blok er boven op… VKt stoomde onverbiddelijk door naar een eerste setwinst met 25-12.

In set twee kon Loppem gelijke tred houden tot 3-3 maar dan ontbond opposite Sien Vercruysse nog maar eens haar duivels en scoorde o.m. een mooi punt met een driemeter-aanval. Middenvrouw Laure Van Huffel stond prima te spelen en kon mooi scoren na een prima verdediging van libero Jessie. Toen kwam Lore Werbrouck aan de opslag en zij serveerde haar team van 7-5 naar 11-5. Maar dan stokte het eventjes bij VKt en Loppem kwam dreigen tot 13-11. Genoeg dacht Elke Coens en met een blok-out aanval gaf ze het sein voor een overdonderende VKt periode. Met o.m. enkele stevige blokkeringen stoomden D2 door naar 16-11. Loppem liet de moed zakken en maakte zelf veel fouten, o.m. door het stevige serveerwerk van D2. Sien Vercruysse kon maar moeilijk afgestopt worden en in geen tijd stond het 25-15.

Set 3 was in veel opzichten een kopie van de eerste met zware opslagdruk van spelverdeelster Joke: 4-1. Bij 5-3 noteerden we een prima redding van Joke Coens waarop Inge Audenaert uiteindelijk met een onderhandse toets kon scoren (trainen ze daar bij D2 op Marc?). Met een rechtstreeks punt op opslag van diezelfde Inge en met een sterk blok van Laure Van Huffel en Sien Vercruysse werd het snel 8-4. Maar er kwam geen beterschap in het Loppemse spel en Joke scoorde zelf de 10-4. Een schitterende verdediging van Jessie liet uiteindelijk Sien toe om te scoren met een driemeteraanval. En toen was het de beurt aan Elke Coens om tot drie maal toe te scoren: 14-7. Eventjes viel de VKt-motor stil en bij 15-12 besloot trainer-coach Marc Vanneste met een time-out de machine terug aan te zwengelen. Inge Audenaert had goed geluisterd en scoorde diep in het achterveld de 16-12. Vanaf dat moment stoomden D2 linea recta naar de eindmeet. Inge Audenaert serveerde Loppem op een hoopje en de aanvalsters stonden klaar om de sideout netjes af te maken. Sien en Laure trokken een muurtje op. Ondergetekende noteerde bij 20-12: “Inge opslag boem en Lore dan boem boem...en de 21-12 was een feit. De volgende opslag van Inge was dan plots op finesse en verrastte de Loppemse receptie compleet. Maar Loppem was compleet van slag en Lore Werbrouck kon de wedstrijd dan ook netjes afronden: 25-14.

Stevige match van D2 en een goeie repetitie voor wedstrijd van komende zaterdag tegen het ongeslagen Diksmuide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten