zaterdag 21 december 2013

Kwartfinale Beker Dehaene Hermes Oostende B -VKt Torhout A 0-3 (20-25 18-25 17-25)

Deze eerste wedstrijd voor de beker Dehaene was een heruitgave van de finale van de vorige jaargang , toen vlotjes door Hermes Oostende gewonnen. Het was de derde confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen en telkens trok VKt aan het langste eind. De thuisploeg was dan ook tuk op revanche en de Torhoutse meisjes waren dan ook gewaarschuwd.

In set 1 kon Hermes tot 3-3 aanklampen maar een efficiënt Torhout zette met zware opslagdruk , een stevige verdediging en knap aanvallend spel al vlug de toon (4-8/9-16). Hermes kon de aanvalsgolven niet stoppen (10-19). Toch kon een sterk serverende Astrid Tommelein de thuisploeg wat dichterbij brengen ook omdat VKt plots aanvallend teveel in de fout ging (16-19).Torhout vond net op tijd het goeie ritme en pakte de set met 20-25.

Furieuze start van Vkt in set 2 waar Eva Verboven vanop de servicelijn en Ellen Goemaere en Laure Flament van op de hoeken een 2-13 op het bord zetten. Ook blokkerend zat het goed bij Torhout (9-20).Opnieuw met Astrid Tommelein aan de opslag kon de thuisploeg een vernedering vermijden (17-22). Verder kwam Hermes niet en Margaux Hoornaert zette de 18-25 op het bord.

In set 3 kwam Hermes bij 2-1 voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong maar bij 6-6 kwam de geoliede Torhoutse machine opnieuw op gang. De servicedruk verhoogde, er kwam weer variatie in het spel en de thuisploeg had geen antwoord op het sterke VKt middencompartiment(12-16). Coach Serbruyns kon bij 12-18 wat wissels doorvoeren zonder veel aan kwaliteit in te boeten en meteen rake opslag zette Eva Verboven de eindstand op het bord 17-25.

Al bij al een gemakkelijke zege en weinig energie verspild voor de bekerwedstrijd van zondag tegen Zoersel.

VKt speelde met : Celeste Deforche,Eva Verboven,Karen Verhaeghe,,EllenGoemaere,Celine Platteeuw ,Laure Flament en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Margaux Hoornaert,Wiebe Vercruysse en Marie Declerck