maandag 2 december 2013

Dames 1e Divisie VC Lennik -VKt Torhout 2-3 (22-25 19-25 25-16 25-15 12-15)

 
Met de inhaalmatch tegen Lennik stond alweer een moeilijkeverplaatsing op het programma voor de dames van VKt . In de “Jo Baetens” sporthal kan het aardigspoken . Ook de regionale TV vond de komst van Torhout blijkbaar belangrijk genoeg om verslag uit te brengen.

Beide ploegen begonnen enthousiast aan de wedstrijd met knap volleybal (4-4) maar Torhout sloop eventjes weg (5-7). Lennik bleef aanklampen (7-7/10-10) maar onder impuls van een aanvallend sterke Laure Flament sloeg VKt opnieuw een kloofje (11-15). Met zware opslagdruk teisterde Lennik dan de Torhoutse receptie om 17-15 voor te komen. Foutjes bij de thuisploeg hielpen VKt om bij te benen (18-18) maar bij 21-18 stak Lennik een hand uit naar setwinst. Een sterke opslagreeks van Ellen Goemaere bracht Torhout naast en voorbij de thuisploegnaar setwinst (22-25)

Eva Verboven serveerde Torhout in set 2 in een mum van tijd naar 0-6.Lennik kreeg geen vat op het sterke spel van de bezoekers die in alle onderdelen duidelijk beter waren en efficiënt af werkten. De voorsprong groeide gestaag (2-9 / 9-18) en ondanks een wat sputterende motor naar het einde toe was ook set 2 voor de Bella Squadra (19-25).

Ook in set 3 bleven beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd (4-4/8-8) maar toen stortte VKT kompleet in elkaar. De organisatie viel weg, er werd amper gescoord en een stevig en foutloos acterende thuisploeg rook zijn kans(10-8/20-10). Lennik moest geen wonderen verrichten en enkel geconcentreerd te blijven om een zwalpendTorhout af te maken (25-16).

Set 4 was een ramp voor de bezoekers, het vertrouwen was volledig weg, opbouw was onmogelijk door een falende receptie en de weinige aanvallen werden door een sterk verdedigend Lennik opgevangen. De thuisploeg speelde sober, foutloos maar zeer efficiënt en spurtte weg (8-2/16-3/20-9). Torhout herpakte zich toch wat naar het einde van de set onder impuls van een alweer sterke LaureFlament,die met 5 punten de score wat meer draagbaard maakte maar niet kon verhinderen dat Lennik langszij kwam ( 25-15).

Coach Jean-Paul Serbruynsherschikte zijn troepen voor de tie-break maar dat bracht niet direct soelaas.De foutenlast bleef hoog bij VKt en bij 4-3 haakte VKt(tijdelijk) af 8-3. Een uitzinnig thuispubliek zag de zege al binnen maar verslikte zich in de weerbaarheid van het jonge Torhout. VKt vond eindelijk de weg door het midden (waar Karen Verhaeghe nu haar duit in het zakje deed) en via 8-6 kwam Torhout weer langszij 9-9. Lennik wist niet wat er gebeurde, maakte onder druk wat foutjes (9-11/12-13) en zag in een zinderend slot een herboren Torhout alsnog de zege meepakken naar het Houtland tot grote vreugde vande 7 meegereisde supporters.

Van springlevend naar dood en terug, een Fenix had het niet beter gekund. Een prachtig resultaat , 2 dure punten en een nog altijd verbazend VKt blijft hierdoor op plaats 3 in de rangschikking. Proficiat en Chapeau(met hoofdletters).

VKt speelde met : EvaVerboven,Ellen Goemaere,Margaux Hoornaert,Laure Flament,Celien Platteeuw,KarenVerhaeghe en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Celeste Deforche ,LiesDobbelaere en Marie Declerck.  Trainer-coach: Jean-Paul Serbruyns.

verslag Patrick Bostoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten