maandag 24 maart 2014

Dames 1e Divisie VKt Torhout- Optima Lendelede: 3-2
(25-10 25-17 18-25 21-25 15-9)

De tribune was aardig vol gelopen in de stedelijke sporthal teTorhout voor dit regionale treffen en meteen ook voor de laatste thuiswedstrijd van de “Bella Squadra” in deze competitie.

In set 1 kon Lendelede tot 5-5 in het spoor van de thuisploeg blijven maar toen VKt de service druk verhoogde, keken de bezoekers al snel tegen een forse achterstand aan (10-5/16-9). VKt bleef de opbouw bij Lendelede verstoren en pakte zelf geregeld uit met knappe acties. In een mum van tijd stond dan ook een 25-10 stand op het bord.

Ook in set 2 bleef de thuisploeg op haar elan doorgaan(4-2/7-5). De opslagdruk deed zijn werk en aanvallend was VKt niet te stoppen. Lendelede kon eventjes dreigen toen bij Torhout de receptie ging sputteren (11-11)maar Karen Verhaeghe serveerde een geruststellende 18-11 op het bord ook al omdat het VKt blok met Celine Platteeuw rendeerde. De thuisploeg bleef geconcentreerd spelen en pakte ook set 2 met 25-17.

In set 3 toonde Lendelede eindelijk wat het in zijn mars had . Met slimme en gevarieerde opslagen werd de thuisorganisatie compleet ontregeld (1-7). VKt vond geen antwoord op het nu wel zeer degelijke spel van de bezoekers die ook aanvallend niet te stuiten waren. De kloof werd uitgediept (4-10/14-20) en de bezoekers pakten dan ook verdiend set 3 met 18-25.

VKt leek in set 4 weer op het goede spoor te komen(4-2/6-4) maar was bij 6-7 weer op achtervolgen aangewezen . Verdedigend was Torhout zwak en Lendelede vond keer op keer een gaatje in het thuisblok (9-11). Enkel dankzij een resem opslagmissers bij de bezoekers bleef de kloof beperkt (12-16). Bij een 13-18 achterstand serveerde Celeste Deforche de thuisploeg weer langszij (18-18) en het bleef spannend tot 21-21. Torhout profiteerde echter niet van de geboden kansen en toen het ook nog de verkeerde keuzes maakte, stonden de bordjes in evenwicht (21-25):  2-2.

VKt heeft blijkbaar een tie-break nodig om te tonen waar het toe in staat is en ook nu startte de thuisploeg het best. Het vertrouwen was terug (5-1) en ondanks wat foutjes (7-5) kreeg Lendelede nooit de kans om het nog spannend te maken. Eva Verboven en Laure Flament hielden de kloof op peil (10-5/14-9) en met een slim legballetje van Ellen Goemaere pakte VKt zijn 9e (op 11) 5-setterwinst.

Toch een bewijs van weerbaarheid van deze jonge ploeg , ondanks enkele mindere momenten. Een pluim meteen ook op de hoed van coach Serbruyns die dit team zo ver heeft gebracht .

VKt speelde met : Eva Verboven , Laure Flament , Celeste Deforche , Karen Verhaeghe,Ellen Goemaere,Celine Platteeuw en libero Luka Lescrauwaet .

Kwamen in : Margaux Hoornaert en Ellen Verhaeghe

Verslag: Patrick Bostoen