maandag 24 maart 2014

Kerkhove Avelgem – VKt Dames 2: 0-3
Trainer Marc Vanneste had zijn dames opgeroepen om de energie die de ploeg nu al het hele seizoen uitstraalt te handhaven in de resterende matchen en dat heeft zijn team zaterdag dan ook waargemaakt.

Sien Vercruysse was nog steeds in het buitenland en coach Vanneste startte dan ook met Elke Coens en Lore Werbrouck als receptie-hoek, Inge Audenaert en Laure Van Huffel in het midden, Joke Coens aan de pass, Elke Vanthournout op opposite en Jessie Verhaeghe als libero.  

Het team had even tijd nodig om te wennen aan de halfduistere zaal maar bij 3-3 vonden D2 dat de studieronde lang genoeg geduurd had. Met een technisch geslagen bal zette Elke Vanthournout de toon. Inge Audenaert toverde een prima opslagreeks uit haar mouw en dat gaf de andere middenvrouw Laure Van Huffel de kans om blokkerend te scoren en met een mooie middenaanval de 4-8 op het bord te zetten. Even bood Avelgem wat weerwerk maar Lore Werbrouck en Elke Coens werkten prima af en toen Laure Van Huffel nog een ace lukte werd het snel 8-12. Eens middenvrouw Inge de 9-15 op het bord zette ging het snel. Libero Jessie Verhaeghe verdedigde heel secuur en Elke Vanthournout bleef scoren: 12 -18. Kerdavo bleef echter strijden en omdat beide teams goed stonden te verdedigen, kregen de toeschouwers lange rally’s te zien. Na een goeie passovername van Elke Coens wist Lore Werbrouck mooi in het straatje te scoren en ook setter Joke Coens scoorde tot twee keer toe met slimme balletjes: 15-23. Even stokte de machine omdat VKt zelf te veel fouten maakte maar Elke Coens maakte een eind aan het dipje met een prima geslagen diagonale bal: 19-24. En het was Joke Coens die een blokduel won en zo met haar derde punt voor setwinst tekende: 19-25.

Set 2 begon met een stevig blok van middenvrouw Inge Audenaert die daarna de side-out scoorde. Maar Kerdavo bleef aanklampen en omdat VKt zelf wat foutjes maakte, werd het 6-6. Elke Vanthournout zette toen een prima opslagreeks neer en Kerdavo kwam niet meer aan opbouwen toe. Ofwel maakten ze zelf de fouten, ofwel was er een attente Lore Werbrouck om af te werken: 6-11. Joke wist een moeizame receptie te verlengen voor een mooi punt en als zus Elke een stevig blok plaatste, werd het 8-13. Ondanks een goeie verdediging en een knallende vloek van Jessie wist Kerkhove toch te scoren maar na een prima receptie van onze libero en dito passing, kon Elke C. de 9-14 aantekenen. Omdat nu ook Laure Van Huffel de Avelgemse receptie op een hoopje serveerde, kon VKt ondermeer met opnieuw twee punten van Joke Coens Avelgem ter plaatse laten: 9-20. Elke V. deponeerde nog een balletje in de Avelgemse brievenbus maar dan kon Avelgem toch even wat weerwerk geven: 11-21. De opslagdruk van VKt bleef echter voor ravage zorgen. Als de bal dan toch nog terugkeerde, werd die opgeraapt door een secure verdediging onder leiding van Jessie en konden de aanvalsters naar hartenlust scoren. Lore Werbrouck plaatste het orgelpunt voor 14-25.

Met Emily Vandamme op opposite en Elke Vanthournout in plaats van Elke C. als hoekspeelster herschikte coach Marc Vanneste in de derde set zijn troepen. 
Het was eventjes zoeken naar evenwicht. Omdat de opslagdruk die zo goed zijn werk gedaan had in de vorige sets, plots helemaal was weggevallen, hield Kerdavo – ondanks goed aanvalswerk van Emily- gelijke tred tot 7-7. Ook Lore en Elke bleven scoren maar Kerdavo klampte aan 11-11. VKt leek dan even stil te vallen en Kerkhove liep zelfs een paar punten uit. Elke V. schroefde de opslagdruk wat op en zo kon VKt bijbenen en zelfs na een mooie drop van Emily bij de tweede technische time-out de bovenhand te nemen: 15-16. Een mooie score van Laure Van Huffel die daarna nog een prima blok zette zorgde er voor dat de kloof uitgediept werd en toen diezelfde Laure met haar opslag scoorde, stond het plots 17-20. Toch was het nog niet over en Kerdavo bleef vechten. Elke V. kon een lange rally in het voordeel van D2 beslechten en werd toen vervangen door Lore Verplancke die een goede invalsbeurt maakte. Even leek het nog fout te gaan toen er wat onzuiverheden in het spel van VKt slopen maar een time-out van coach Marc zorgde er voor dat de focus terugkwam. Inge Audenaert scoorde na een prima receptie van Jessie en uiteindelijk zorgden fouten bij Kerkhove voor de 21-25 stand. 0-3 na een meer dan degelijke partij volleybal van D2 die zich daarmee goed herstelden van de nederlaag tegen Dadizele.

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Emily Vandamme, Inge Audenaert, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Hanne Vancouillie & Lore Verplancke   

Trainer-coach Marc Vanneste.  

Verslag Paul Vanthournout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten