dinsdag 18 maart 2014

Hermes Oostende - VKt Dames 1 : 0- 3
14-25, 20-25, 20-25

Na confrontaties in diverse bekers en competitie, stonden beide streekgenoten voor de 4e keer dit seizoen tegenover elkaar.

VKt startte scherp aan set 1 en liep snel uit tot 2-8. Een gehandicapt Hermes (zonder vaste passeur) kon via stevig opslagwerk van Astrid Tommelein terug keren (8-8) maar onder impuls van een sterk spelende Eva Verboven snelde Torhout naar 8-16. Alleen toen VKt wat nonchalant werd, kon Oostende wat punten sprokkelen (12-18) maar Laure Flament en Celine Platteeuw zorgden voor bezoekende setwinst 14-25 .

Set 2 ging lange tijd gelijk op en werd gekenmerkt door hoge foutenlast aan beide zijden van het net . Opslagmissers (4) en een falend blok bij VKt zorgden voor wat spanning(4-4/8-8) maar bij 9-12 nam Torhout resoluut het heft in handen. De servicedruk bleef hoog en op alle posities werd er gescoord. VKt verdedigde ook sterk en kon bij de vele lange rally's steevast het punt binnen halen. Het gevarieerde spel van Celeste Deforche zorgde ervoor dat Karen en Celine (midden) en Ellen, Eva en Laure (hoek) voor een collectief sterke prestatie zorgden en met een zoveelste score zette Karen Verhaeghe bij 20-25 de 0-2 setstand op het bord.

In set 3 liep Hermes snel 4-0 uit en Torhout had alle moeite om in het spoor te blijven (6-3/ 9-6). Een ace van Celeste Deforche en een score van Eva Verboven brachten VKt langszij (9-9) maar Oostende profiteerde van het zwakke Torhoutse blok om bij 11-11 de spanning in de set te houden. VKt herpakte zich en met een ace sloeg Torhout de definitieve kloof:  13-16.  Hermes kraakte en kon enkel door foutjes bij de bezoekers nog even dreigen (18-21) maar VKt liep zich niet meer verrassen en pakte ook set 3 met 20-25 . Na de 4 op 4 tegen de kustmeisjes blijft de Bella Squadra zo in de top van de rangschikking.

VKt speelde met : Eva Verboven,Celeste Deforche,Karen Verhaeghe, Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Laure Flament en libero Luka Lescrauwaet. Kwam in : Marie Declerck

Verslag: Patrick Bostoen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten