zondag 30 maart 2014


VKt D2 – Bevo Roeselare 3-1
De wedstrijd tussen de 2de en de 3de in de stand bevestigde de grote puntenkloof tussen beide teams.

Met coach Marc Vanneste in het gips nadat hij op training het betere blokkeringswerk had gedemonstreerd  (sorry Marc, we wensen je gemeend een spoedig en vlot herstel), startte VKt met Elke Coens, Lore Werbrouck, Sien Vercruysse, Inge Audenaert, Laure Van Huffel en Joke Coens en met libero Jessie Verhaeghe.  VKt startte goed en met een sterk aanwezige Lore Werbrouck (zowel blokkerend als aanvallend) ging het snel naar 6-2.  Omdat de receptie wat steken liet vallen, kon Bevo snel bijbenen maar het was opnieuw Lore die na goed verdedigend werk van libero Jessie Verhaeghe het tij kon keren.   Lore was “on fire” en met twee aces tekende ze voor een 10-6 kloof.  Bevo was van slag en speelde heel onzuiver met veel out-aanvallen en dito opslagen: 12 -8.  Ook Elke Coens diepte zowel aanvallend als van op de opslaglijn (ace) de kloof verder uit.  Inge Audenaert tekende met een mooie middenaanval voor de 16-9.   VKt stond ook goed te blokken en toen was het de beurt aan Inge Audenaert om de Roeselaarse receptie (o.m. met twee aces) te teisteren.  De opslagdruk van Inge was zo hoog dat Roeselare aanvallend te kort schoot en omdat VKt secuur stond te verdedigen, ging Bevo telkens in de fout: 21-10.  Even reageerde Bevo maar na een mooie pas van setter Joke Coens kon Laure Van Huffel een erg mooi punt scoren.  VKt stond olv. Jessie heel secuur te verdedigen en Bevo slaagde er niet in een vuist te maken: 23-12.  Toen Sien Vercruysse via het net de bal tegen Roeselaarse grond prikte, was de eerste setbal een feit.   En een beetje in overeenstemming met het geheel van die set, kwam die setbal er na een out-aanval van Bevo: 25-14.
Set 2 en het was duidelijk dat Bevo uit een ander vaatje wou tappen.  In een gelijkopgaand setbegin verdedigden de Roeselaarse dames zo sterk dat VKt maar niet aan scoren toekwam: 3-5.  Maar dan vond middenspeelster Inge Audenaert met een subtiel toetsje plots het gaatje op positie 5.  Een knappe pipe van Elke Coens bracht de bordjes weer in evenwicht.  En dan begon Bevo plots weer dezelfde fouten te maken als in de eerste set en kon VKt een kleine kloof slaan: 12-10.  VKt begon weer beter te blokken en de opslagdruk werd o.m. door Elke Coens aangeschroefd: 16-11.  We noteerden o.m. een zeer mooi punt van Lore op een prima pass van Joke en een heel knappe verdediging van Jessie waardoor VKt ook die side-out kon scoren: 19-13.  VKt was niet meer te stuiten en toen zowel Laure Van Huffel als Joke Coens de opslagdruk nog wat meer opschroefden, was het verdict snel gevallen: 25-16.

Er is een ongeschreven volleybalwet die zegt dat als het te makkelijk gaat, de derde set soms de mist in gaat.  Dat werd nog maar eens bevestigd toen Bevo een verschroeiende start nam en onze aanvalsters keer voor keer afgeblokt werden.  Sien Vercruysse had nochtans het goede voorbeeld gegeven en het eerste punt voor haar rekening genomen maar dan heerste het Roeselaarse blok aan het net.  Een time-out van coach Marc bracht geen soelaas: 2-8.  Even was er hoop omdat Bevo opnieuw fouten begon te maken en Sien Vercruysse met haar opslag kon scoren maar toen nam Bevo het heft terug in handen: 7-13 en 9-16.  Het ging van kwaad naar erger en ook de inbreng van Elke Vanthournout bracht niet onmiddellijk soelaas: 13-20 en 16-24.   Elke Vanthournout zorgde voor wat opslagdruk en VKt kon o.m. via Laure Van Huffel en Lore wat terugkrabbelen maar verder dan 19-25 kwamen ze niet.
Set 4 met Elke Vanthournout op opposite, startte gelijkopgaand met een stevig blokkerende en clever kijkende Inge Audenaert.  Setter Jo wist een moeilijke bal goed te verdedigen en Elke Coens wist op pass van libero Jessie prima te scoren.   Zo ontstond een eerste kloofje en meteen was VKt gelanceerd.  De opslagdruk was plots terug en Elke Coens teisterde acht opslagen lang de onzekere Roeselaarse receptie.   Ondertussen scoorde diezelfde Elke met een enig mooie pipe en wist ook Elke Vanthournout te profiteren van de mindere opbouw bij Bevo: 13-3.  Elke V vond nog maar een keer de weg maar omdat VKt zelf wat slordiger werd kon Bevo even wat dichterbij kruipen tot 16-8.  Het was echter duidelijk dat Bevo er niet meer in geloofde en VKt blokte o.m. via Inge en Elke V. de set en de match naar het einde.   Het was uiteindelijk Bevo zelf dat met een aantal fouten het licht uitdeed: 25-11.

Mooie overwinning van D2.
Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Silke Vanthournout.  Trainer-coach Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten