dinsdag 1 oktober 2013

1e Divisie  Dames  VKt Torhout  – Bidavo Bissegem    3-2 (25-21 25-27 20-25 25-19 15-8)

Na de puike overwinning op Aalter was het maar de vraag of VKt in zijn eerste thuismatch voor een volle tribune (want openingsreceptie na de match) zou kunnen bevestigen tegen streekgenoot Bissegem.
In  de eerste set kon VKt tot 3-3 gelijke tred houden  maar de services (waaronder 2  aces) van Bidavo ontregelden de Torhoutse opbouw en bij de eerste technische time-out stond het 4-8.  De thuisploeg verhoogde op haar beurt de opslagdruk en kwam bij 11-11 een eerste keer langszij.  Bissegem raakte wat van slag en VKt hervond ook haar scorend vermogen.   Bij 16-14 nam VKt resoluut de leiding  .De aanvallers vonden de goede kadans  en hoewel Bissegem nog even dreigde (21-20) was de eerste set toch voor de thuisploeg 25-21.

VKt startte furieus in set 2 en bouwde met gevarieerd spel een 5 punten kloof uit (7-2).Aanvallende fouten  bij Torhout  brachten Bissegem weer langszij (8-8) maar stevig serveerwerk en slimme aanvallende variaties brachten VKt op een 19-13 stand. Set gespeeld dacht iedereen maar dat was zonder de bezoekers gerekend die profiteerden van  opslagmissers  en  out-aanvallen  van de thuisploeg om in een spannend slot alsnog het laken naar zich toe te halen met 25-27. Toch wel een tik voor de thuisploeg.
Toch leek VKt niet te erg onder de indruk en kon ook in set 3 vlug een voorsprong opbouwen (4-1/11-7). Vooral het middencompartiment scoorde vlot . Bissegem gaf niet op en met stevig opslagwerk  konden de bezoekers opnieuw in het spoor kruipen (14-14/ 17-17). Torhout kreeg het moeilijk , leek wat vermoeid en verloor gaandeweg de greep op de set. De foutenlast   lag hoog zowel in opslag als in aanval en Bissegem kon  makkelijk ook set 3 binnenrijven met 20-25.

Coach Serbruyns  wijzigde zijn ploeg in set 4 maar dat bracht niet direct soelaas want Bissegem stond al snel op een 1-5 voorsprong.  Met 3 punten op rij bracht Celine Platteeuw VKT weer langszij (5-5) maar   bij 7-10 was het opnieuw achtervolgen geblazen.  De thuisploeg toonde zich mentaal weerbaar , kreeg de receptie onder controle  en een sterke Laure Flament  klopte Torhout naar een 18-13 voorsprong. Bissegem begon de foutjes op te stapelen , mede onder druk van een  sterk blokkerend VKt  en een out service van de bezoekers zette de bordjes opnieuw gelijk 25-19 .
In het begin van de tie-break wisselden service fouten en  knappe aanvallen mekaar af zodat beide ploegen tot 6-6 gelijke tred hielden.  Bij 6-7 kwam Bissegem een eerste (en gelukkig ook laatste keer ) op voorsprong  maar toen vond VKt het welletjes.   Bissegem had geen antwoord meer op het gevarieerde spel van de thuisploeg  en na een 2 uur durende thriller kon het thuispubliek eindelijk juichen 15-9. Na een collectief sterke prestatie stond  een 3-2 overwinning  op het scorebord.

VKt speelde met : Eva Verboven , Laure Flament , Celine Platteeuw,Margaux Hoornaert,Karen Verhaeghe, Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet.  Kwamen in : Celeste Deforche en Wiebe Vercruysse.
Verslag: Patrick Bostoen