zondag 6 oktober 2013

Vlaamse Beker VKt Dames 1 -Hermes Oostende B 3-1

Vlaamse Beker  VKt Dames 1 – Hermes Oostende B    3-1  (25-23 25-18 14-25 25-19)

De speelsters en het bestuur van VKt  Torhout willen vooreerst hun medeleven betuigen aan coach Jean-Paul Serbruyns  bij het tragische overlijden van zijn zus Trees. Wij wensen  de familie veel strekte toe.
Marc  Vanneste was bereid de coaching over te nemen (waarvoor  dank) maar moest meteen ook kapitein Eva Verboven  missen , afwezig na een ongeval , gelukkig met goede afloop.
Het was dan ook een moeilijk matchbegin voor de thuisploeg die heel wat problemen kende met de zware opslagen van Hermes (1-4) maar bij 6-6 toch weer in het spoor kroop. Individuele foutjes zetten de bezoekers weer op voorsprong  (9-12) en Hermes bleef de receptie teisteren met  de stevige services(11-16).  Vkt maakte aanvallend  teveel fouten en bij 17-23 leek het pleit beslecht. Dat was echter zonder  spelverdeler Celeste Deforche gerekend die  met een waanzinnig opslagreeks  en gesteund door een weer enthousiaste ploeg Hermes in de vernieling speelde met een onwaarschijnlijke  25-23 score  tot gevolg in set 1.
In set 2 konden de bezoekers tot 4-4 gelijke tred houden  maar tegen het sterke Torhoutse blok  en de  gevarieerde aanvallen  was geen kruid gewassen. Bovendien heerste karren Verhaeghe in het midden zodat VKt een flinke kloof bijeen kon spelen (10-6/14-8).  Hermes dreigde nog even (15-12) maar de thuisploeg kon de voorsprong  behouden  en pakte setwinst  met 25-18.
In set 3 toonde Hermes zich weerbaar  maar VKt kon aanklampen (5-5 /8-8). Toen was het plots over en out voor de thuisploeg ; de organisatie viel weg  , misverstanden en een zeer hoge foutenlast zowel in aanval als receptie  zorgden er voor dat een  nu geconcentreerd spelend Hermes makkelijk setwinst kon binnenhalen  14-25.
Ook in set 4 had VKt het moeilijk om het juiste ritme terug te vinden . De thuisploeg leek vermoeid en bleef teveel onnodige fouten maken.   Oostende sloeg een kloofje   (4-6 /7-10) en coach  Marc diende zijn toevlucht te zoeken in een time-out.  Een blok op 8-10 bracht (jawel) Celeste Deforche  opnieuw aan de opslaglijn en net zoals in set 1 serveerde zij de bezoekers op een hoopje . De zware opslagdruk bracht de Hermes verdediging aan het wankelen  en toen ook de rest van de ploeg zijn duit in het zakje deed stond het plots 19-10. Een onwaarschijnlijk reeks van 12 punten op rij. Vkt  stoomde rustig door en pakte de eindwinst met 25-19.
Een  dikke proficiat voor het hele team  (coach Marc incluis) en een extra pluim voor Celeste  voor de goede spelverdeling en vooral het fantastische opslagwerk.
VKt speelde met  : Celeste Deforche ,Laure Flament,Karen Verhaeghe,Margaux Hoornaert,Celine Platteeuw, Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet . Kwamen in : Wiebe Vercruysse en Marie Declerck.