maandag 21 oktober 2013

VKT D3 –Bredene 3-1.
E
en twijfelachtige start in receptie doet VKT3 al snel tegen een achterstand aankijken van 0-5. Gelukkig herpakken we ons en controleren we in deze eerste set bijna elke rallysituatie. Een goede drive mede met dank aan de speelsters langs de zijlijn klaar om indien nodig in te vallen, geeft VKT de moed om hun eigen spel op te leggen en punt voor punt de kloof te dichten. Wanneer we daarbovenop een paar goede opslagreeksen bijtellen kunnen we de tweede set ingaan met een 1-0 voorsprong in setstanden. Wat een vechtlust!

Set twee wordt rustiger en met meer controle aangevangen en ondanks dat we bijna gans de set tegen een achterstand aankeken bleef er gevochten worden voor elk punt. Een middencompartiment die zich zelf in de snelste situaties aanbood zorgde voor de nodige dreiging waardoor w...e in de set bleven. Uiteindelijk konden we niet verhinderen dat leider, Bredene, met de tweede set ging lopen. Gerichte opslagen en goed blokkerend werk op de hoeken waren de factoren die Bredene nodig had op ‘moneytime’, om dit te bereiken.

VKT begon de daaropvolgende set met concentratie, lef en bouwde veel vertrouwen in de receptierangen op. Hierdoor was een gevarieerde spelverdeling mogelijk en vanuit side-out situaties werd er meer en meer gescoord. Goed serveerwerk was, net als in de eerste set, de kers op de taart om set drie vlot naar ons toe te trekken.

Zo dominerend als we waren in de vorige set zo chaotisch begonnen we (zonder echt in gevaar punten achter te komen) de vierde set. Af en toe op wat ping-pong lijkend volleybal zorgde voor de nodige spanning en weinig overzicht in ons spel. Wanneer die chaos gebannen werd en we ons eigen spel rustig terug oplegden konden we terug een voorsprong opbouwen. Goede plaatsballen, schitterend organiserend verdedigend werk van onze hoekspeelsters op zes waren hier medeplichtig. In de slotfase lijkt Bredene nog langszij te komen waardoor het spannend blijft tot het laatste punt. Bij 25-23 kunnen we na de tweede matchbal eindelijk toch in de overwinningskring springen en de verdiende eerste drie punten van het seizoen er af springen.
Een welverdiende, spannende overwinning!

De reservewedstrijd, die met 3-0 gewonnen werd, was eveneens van hoger en constanter niveau dan voorgaande wedstrijden. Heel wat positieve aspecten zoals gedurfd spel(variatie) en verdedigingsorganisatie zijn elementen die we daaruit moeten onthouden en proberen aanhouden komend seizoen. Ook daar een knappe prestatie neergezet dus, die eveneens beloond werd!

Proficiat dames en hopelijk is deze verdiende overwinning een goede start van meer…
Verslag:Hannes Clarysse