maandag 7 oktober 2013


Gits – VKt D2:  0-3

VKt bekert voort na een degelijke wedstrijd tegen Gits

Tweedeprovincialer Gits startte met een voorgift van 2 punten en wist die aanvankelijk uit te diepen tot 4-1.  Een knappe middenaanval van Evelien Lataire en een prima aanval van Lore Werbrouck en wat fouten bij Gits en in een mum van tijd stond het 6-6.  Evelien tekende met een blok voor de eerste voorsprong van VKt.  Toen kwam Lore Werbrouck aan de opslag.   Gits kreeg de opslagen niet onder controle en er was geen opbouw waarvan Elke Coens profiteerde.  Gits bleef het moeilijk hebben met de opslagen van Lore en met een ace, een “bijna-ace” en een “zwientje” serverveerde Lore VKt naar 6-12.  Met een bijna-ace deed ze er nog een puntje bij en ook de volgende opslag resulteerde in een punt voor VKt toen Elke C attent het balletje kon wegleggen: 6-14.  Gits had dan al zijn twee time-outs opgebruikt.  Elke C. knalde na een mooie pass van spelverdeelster Joke Coens de bal tegen de Gistelse mat.  Ook Evelien L. stelde met een slim opslagje de Gistelse receptie op de proef en Elke C. scoorde opnieuw.  Er werden plots aan beide kanten wat foutjes gemaakt en zo evolueerde de stand naar 9-19.  Joke C. verdedigde prima en libero Jessie Verhaeghe die zeer secuur stond te spelen, nam de pass over en liet Lore in de straat scoren.  Hanne Vancouillie kwam Joke vervangen en Lore Verplancke kwam in plaats van Elke Coens.  Laure Van Huffel scoorde door het midden en met een knappe pass liet Hanne Lore W. in de straat scoren.   Een blok van Evelien L. en Sien Vercruysse en een drop van Evelien en het werd 11-24.  Diezelfde Evelien werd nog eens gesolliciteerd door Hanne en maakte de eerste set in schoonheid af:11- 25.

Set 2 en Joke Coens zette bijna op haar eentje de 2-4 op het bord met een slimme toets diep op 5 en wat knappe opslagen die Gits  niet onder controle kreeg.  Gits zette de bordjes recht  en bleef meegaan tot 7-7.  Toen knalde Lore Werbouck de eerste officiële time-out op de bordjes en Evelien diepte de kloof uit toen ze en slechte receptie bij Gits afstrafte.    Gits bleef aanklampen ondanks goed opslagwerk van Evelien.   We noteerden bij 10-12 een schitterende verdediging van onze libero Jessie maar toch was het Gits dat het puntje wist mee te graaien.  VKt wist dankzij goed opslagwerk van Elke C. tot 12-15 uit te lopen maar twee foutjes van Torhoutse zijde later stond het al weer 14-15.   Joke wist een mindere receptie toch nog om te toveren tot een deftige pass en Elke Vanthournout scoorde met een mooie diagonaal:14-16.   Maar opnieuw ging even het licht uit bij VKt en stonden de bordjes plots weer gelijk.  Dan was het de beurt aan Elke V. om de Gistelse receptie aan het wankelen te brengen en zo de opbouw onmogelijk te maken.   Gits ging in de fout en Lore en daarna Sien scoorden op de side-out: 16-20.  Lore W. maakte een lange rally af: 17-21.  Lore Verplancke kwam Lore W. aan de opslag vervangen. Onze youngster scoorde met een prima sprongopslag twee punten op rij:  17-23.  We noteerden dan opnieuw enkele foutjes aan beide kanten.  Hanne Vancouillie kwam Evelien vervangen en na een prima receptie van diezelfde Hanne maakte Elke C.  een einde aan de tweede set: 19-25.

Set drie begon niet zo best:  voor we het goed beseften stond het reeds 4-0.  Maar dankzij goede opslagdruk van Elke C. en het prima verdedigingswerk van Jessie zorgden Emily Vandamme en Elke V.  zorgden er voor dat de bordjes snel weer gelijkstonden.   Ook Laure Van Huffel zorgde voor de nodige opslagdruk en zo konden Evelien en Elke V een mooi blokje plaatsen en sloeg Elke V. blok out. Met een mooie 1e tijd van Evelien werd het 8-5.  Het ging hard en ook Emily Vandamme vond de Gistelse receptie in gebreke10-6.  VKt bleef opslagdruk zetten met o.m. Elke V en Evelien en zo werd het dankzij een 1e tijd van setter Joke 16-10.  VKt bleef goed druk zetten en Emily tekende blok out voor de 18-11.  Hanne Vancouillie kwam in voor Joke maar ze werd helemaal niet gediend door haar receptie.  Elke V scoorde nog even tegen in de straat maar Gits kroop punt voor punt dichterbij.  De receptie stond zo te schutteren dat van enige opbouw geen sprake kon zijn en Gits kreeg vleugels: 19-19.  Coach Marc Vanneste had ondertussen al een time-out gevraagd en probeerde nu het momentum van Gits te breken door Joke terug in te brengen voor Hanne.  Met succes want de volgende opslag van Gits ging out en toen was het terug de beurt aan VKt dat o.m. met een blok van Evelien de  19-22 op het bord zette.   Lore Verplancke kwam in plaats van Elke C. en gaf met een goeie verdediging meteen Elke V de kans om technisch te scoren.  Gits ging nog eens in de fout en uiteindelijk was het Lore Verplancke die blok out de matchbal scoorde: 20-25.

VKt D2 speelde met Lore Werbrouck, Joke Coens, Elke Coens, Elke Vanthournout, Lore Verplancke, SIen Vercruysse, Emily Vandamme, Joke Coens, Hanne Vancouillie, Evelien Lataire, Laure Van Huffel,&  Jessie Verhaeghe

Trainer-coach  Marc Vanneste.  

 

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten