maandag 21 oktober 2013

Dames 1e Divisie VKt Torhout- Forza Oudenaarde 20.10.2013 3-2

Op de vierde speeldag stond in Torhout zowaar een topper op de agenda , titelfavoriet Oudenaarde kwam op bezoek bij  het verrassend tweede geklasseerde  VKt .  Dat bracht alvast aardig wat volk  op de tribune.
Oudenaarde zette in set 1 meteen de toon met zware opslagdruk maar ook VKt serveerde stevig  zodat beide ploegen in mekaars spoor bleven (4-4/7-7).  Vkt kon dan toch een kloofje slaan  mede dankzij wat fouten bij de bezoekers (11-7/14-11) maar het sterke en routinerijke Oudenaarde kwam weer langszij (16-16/19-19).Onder  impuls echter van een outstanding Laure Flament kon de thuisploeg (onverwacht) toch de eerste set binnenhalen  25-22.
Zelfde spelbeeld bij het begin van set 2 ; beide ploegen  bleven  tot 6-6  geconcentreerd spelen maar toen bij Torhout de receptie faalde stond het plots 6-10.  Vooral het Oudenaardse middencompartiment was niet te stuiten.   Vkt kon wel profiteren van wat fouten bij de bezoekers (11-11) maar bij 13-16 sloeg Oudenaarde een beslissende  voorsprong bijeen.  De thuisploeg probeerde wel (18-19 /21-23) maar  maakte op het einde teveel  kleine foutjes  zodat  bij 22-25 de bordjes weer in evenwicht stonden.
In set 3 kwamen de (op papier althans) echte waarde verhoudingen naar boven. Oudenaarde serveerde VKT van het kastje naar de muur ,  pakte  ook in verdediging  alles  en was werkelijk onstopbaar (4-8/8-16/12-20).  Torhout  kreeg geen lijn in het spel , vergat te scoren en was blokkerend nergens. Het stond  dan ook snel 16-25  .
Over and out zou je zo denken maar het jonge VKt toonde zich ongelooflijk weerbaar  en startte ongedwongen in set 4 . Oudenaarde profiteerde echter van receptionele fouten en  van 2-0 ging het naar  3-5. Torhout vond echter het juiste ritme , serveerde opnieuw beter en   kon nu ook blokkerend de bezoekende aanvallen stoppen (10-6).  De thuisploeg speelde enthousiast , weliswaar wat wisselvallend  maar stak bij 18-13 een handje uit naar setwinst.  Was het overmoed of toch de sterkte van Oudenaarde die de set (bijna ) deed kantelen (18-19)? Vkt leek wat vermoeid maar bleef knokken en mede dankzij   4 bloks van Karen Verhaeghe  pakte Torhout in een spannend seteinde de winst  25-23.
De loterij van de tie-break kon beginnen .  Oudenaarde startte het best  (0-2 /3-6) en bij 4-7 zag het er benard uit  voor de thuisploeg.   Buigen dat wel maar barsten nooit, dachten de jonkies en stoomden lekkere weer door (8-7).  Oudenaarde (en ook het publiek) wist niet wat het zag  en werd netjes op een hoopje gespeeld  door een nu fris en vol vertrouwen acterend  VKt.  Stevige services ontregelden de bezoekende receptie  en ook scorend was Torhout nu de betere zodat een onverwachte maar (alweer) verdiende winst op het bord kwam 15-9 en een fantastische 3-2 .
Prachtige collectieve prestatie onder leiding van een tactische sterke coach  Jean-Paul  Serbruyns  waardoor VKt  toch minstens een weekje de rangschikking mag aanvoeren.  
Bella Squadra =Prima Squadra.
VKt speelde met : Eva Verboven ,Laure Flament,Karen verhaeghe,Ellen Goemaere,Celien Platteeuw, Margaux Hoornaert en libero Luka Lescrauwaet . Kwamen in  : Celeste Deforche ,Marie Declerck ,Wiebe Vercruysse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten