zondag 13 oktober 2013

Dames 1e divisie Govok Gooik - VKt Torhout 1-3 (25-15 20-25 25-27 19-25)

Dames 1e Divisie Govok Gooik – VKt Torhout  1-3  (25-15 20-25 25-27 19-25)

Het werd een hectisch avondje  in Gooik  waar een fanatiek en onsportief thuispubliek de nederlaag niet kon verkroppen. Aanleiding hiervan was deels  de zwakke wedstrijd van de Engelse scheidsrechter (een niet zo geslaagd experiment van de VVB) maar ook het falen van de thuisploeg tegen een mentaal sterk Torhout.
Bij VKt stond  Walter Engelen  te coachen (als interim voor Jean-Paul) waarvoor een dikke merci alvast.
Het begon nochtans goed voor de thuisploeg die met een overdaad aan power het frêle Torhout wegserveerde en aanvallend quasi niet te stoppen was vooral onder impuls van een indrukwekkende Cara Juwet. Hoewel Torhout van 4-1 naar 5-5 terugkeerde , kon het op geen enkel ogenblik rustig bouwen en moest lijdzaam toekijken hoe de thuisploeg vlotjes doorstoomde naar 25-15 setwinst.  Dat zag er eventjes niet goed uit.
VKt  startte een stuk beter in set 2 en zette Gooik   met slim volleybal op een 3-7 achterstand. Toen VKt receptioneel eventjes de mist in ging stond het  zowaar plots 8-7. Het Torhoutse blok bracht de bezoeksters weer langszij (10-10) en met Karen Verhaeghe op de servicelijn liep Vkt uit tot 10-15. Torhout kon stand houden , scoorde op het juiste ogenblik zodat een 4 puntenkloof  behouden bleef. Gooik  probeerde wel  maar verzonk in (afgedwongen) foutenlast zodat het snel 1-1 stond (20-25).
Set 3 kende een wisselend begin waarin beide ploegen mekaar van op de servicelijn en aanvallend in evenwicht hielden   .  Gooik dreigde wel (5-3/8-5) maar het was VKt dat resoluut het heft in handen nam , rustig bleef bij alle commotie (niet makkelijk voor een  jonge en niet zo ervaren ploeg) en met sterk volleybal naast (11-11/14-14) de thuisploeg kwam. Bij het thuispubliek en de coach kookte het potje  ondertussen over na een paar dubieuze beslissingen maar ook Torhout kreeg onwaarschijnlijke  scheidsrechterlijke dwalingen tegen .  Ondertussen (en dat was verwacht ) zakte Gooiks topaanvalster stilaan weg  en stond Vkt vol vertrouwen te spelen. Het tactische ingrijpen van coach Engelen loonde (15-20). Bij 18-23 zag het er goed uit  maar plots vergaten de bezoekers te scoren en onder indruk van het kabaal en de intimidaties  zakte VKt weg  bij 22-24. In een zinderend en fel  bewogen slot met setpunten aan beide kanten(23-24 en  25-24) konden een middenaanval en een Torhoutse “ ace” dan toch het  tij doen keren.   25-27. De thuisaanhang in alle staten maar VKt verdiend  1-2 voor. Schitterende mentaliteit van de jonge bezoekers dei een ongelooflijke weerbaarheid toonden.
Gooik probeerde in set 4  de bakens nog te verzetten  maar het torhoutse middencompartiment blokte en smashte  VKt op een 5-8 voorsprong. Laure Flament serveerde  de bezoekers naar een (geruststellende ) 7-15 voorsprong en bij Gooik gingen de kopjes na ale drukte naar beneden(10-19). Vkt speelde nu knap en gevarieerd en bij 11-20 leek de buit binnen. Dat was  echter zonder de scheids gerekend  die Gooik weer in het spel liet komen  (compensatie?) 17-22.  Torhout wankelde maar struikelde niet  en pakte set en matchwinst met 19-25. Een gefrustreerde en onsportieve thuisploeg tekende voorbehoud aan tegen de wedstrijd .
Dit was een  schitterende collectieve prestatie van een ploeg die af en toe op de rand stond maar een ongelooflijke mentale weerbaarheid en vechtlust toonde en dan ook verdiend 3 punten meepakte met dank aan interim coach Walter Engelen en de meegereisde supporters voor wie het in de heksenketel niet altijd een pretje was.
VKt speelde met  : Eva Verboven , Laure Flament,Celine Platteeuw,Ellen Goemaere,Karen Verhaeghe, Margaux Hoornaert en libero Luka Lescrauwaet .  Kwan in : Celeste Deforche.