zaterdag 8 november 2014


D2 winnen op Bevo Roeselare...
maar hebben hiervoor(in set 3) een wonderbaarlijke wederopstanding nodig.

17-25, 18-25 en 26-28.

Een verplaatsing naar het met 9 punten als zesde geklasseerde BEVO Roeselare is nooit een pretje. D2 hebben de klus echter geklaard zij het dat ze daarvoor in set drie tot het uiterste zijn moeten gaan.

VKt begon vrij dominant aan de wedstrijd.  Met scores van Lore Werbrouck en middenvrouw Leen Catrysse en een eerste handsbal van spelverdeelster Silke Vanthournout stond het snel 3-6.  VKt stapelde plots de fouten op en in een mum van tijd krabbelde BEVO terug tot 8-7.  VKt wist onder impuls van een sterk aanvallende Elke Coens de zaken recht te zetten en opposite Sien Vercruysse kon met een goed blok de 8-10 op het bord zetten.  Elke Coens zorgde daarna voor wat opslagdruk (10-13 met o.m. een ace)   Twee mooie scores van Lore W. later stond het 11-16. D2 hadden de set goed in handen en Helena Biebauw zette de 13-18 met een prima aanval op het bord.  Vermelden we ook dat de verdediging van VKt onder aanvoering van Jana Lannoye uitstekend functioneerde.   BEVO kon maar moeilijk onder de opslagdruk uitkomen en maakte aanvallend te veel fouten om D2 te bedreigen: 15-20.  Elke C. bleef maar scoren , o.m. met een mooie technische aanval in de Roeselaarse vijver en uiteindelijk besliste zij ook de eerste set met een ace: 17-25.

Set 2 en VKt ging op zijn elan door.  Goed blokkerend werk van Sien, een knappe aanval van Helena en een tweedehandbal van Silke en vooral goeie opslagdruk waardoor Bevo niet echt tot aanvallen kwam, zorgden er voor dat Bevo al snel opkeek tegen een 4-9 achterstand.  VKt was ook receptioneel en verdedigend goed bezig. Jana Lannoye wist haar verdediging goed te organiseren. 
Eventjes sputterde de motor maar 3 punten van Elke Coens die niet te stuiten was, zorgden voor de 6-13.  En dan kwam Helena aan de opslag.   De Roeselaarse receptie kreeg een appelflauwte en Helena scoorde zo twee rechtstreekse punten en Elke kon de uit receptie terugkerende bal simpel scoren: 6-16. We noteerden bij 8-17 een zwientje van Lore die bij een pipeaanval de medewerking kreeg van de netrand en bij 8-18 een “zwientje” van Silke die bij de opslag compleet naast de bal sloeg maar zo wel kon scoren.   Maar ook het blok functioneerde prima in dat stadium van de wedstrijd.  Nadat ze samen met Sien een eerste winnend blok had geplaatst,  tekende Leen Catrysse met een eenvrouwsblok voor de  10-21.  De laatste punten kwamen er echter niet zo makkelijk en de wissels bij Bevo rendeerden.  Helena scoorde met een mooie middenaanval (12-23) en met een blok-out aanval wist Lore W. het 24ste punt te verzilveren maar het duurde toch tot 18-25 vooraleer Bevo zelf in de fout ging en de tweede set een feit was: 18-25.

 D2 hadden Bevo op het eind van de vorige set in de wedstrijd laten komen en betaalden dat nu cash.  Silke zette met een tweedehandbal nog de 0-1 op het scorebord maar dan begon zo wat alles fout te lopen wat maar kon fout lopen.  De organisatie was bij D2 ver te zoeken en Bevo, dat nu alles of niets speelde, kon tot 5-1 uitlopen.  Coach Filip Verleye had tot dan een rustige avond beleefd maar moest nu zijn toevlucht zoeken in een time-out.  Die leek te werken want  Elke C  knalde op een prima pass van Silke de 5-2 op de Roeselaarse kant.  Opposite Sien V. scoorde nog blok-out maar het was Bevo dat vrank en vrij zijn kans ging en zo 10-4 voorkwam.  Helena vond het welletjes.   Met twee scores (na prima verdedigend werk van Jana)  en een goed blok samen met  Silke gaf ze de Torhoutse aanhang hoop: 10-7.  Elke C. dikte met een pipeaanval die hoop nog aan: 10-8.  Coach Filip Verleye bracht Joke Coens in voor Sien V. maar toch wist Bevo de kloof weer uit te diepen: 12-8.  Helena kon nog een keertje tegenprikken en ook Elke weerde zich maar VKt ging te veel in de fout: 16-10.  De opslagdruk was ver te zoeken en VKt leek ook het scorend vermogen kwijt.  Bevo bleef doorduwen en zo werd het 19-11!  Na een lange rally met wisselende kansen was het uiteindelijk Leen die de ban brak waarna Elke Coens dan toch voor wat opslagdruk  zorgde en Bevo in de fout ging.  Dat gaf Lore en Sien de kans tot scoren en D2 naderden tot 19-15. Laure Van Huffel kwam in voor Leen aan de opslag en met een ace zette ze de 20-17 op het bord.  Hoewel middenvrouw Helena tot twee keer toe kon scoren, kon ook zij niet beletten dat Bevo kon uitlopen tot 24-19.  Wiebe Vercruysse was ingekomen voor Lore maar zij kon ook de bakens niet direct verzetten.  Boeken toe voor deze set,  dacht het publiek, maar dat was zonder Helena gerekend die “on fire” was.  Nadat ze de 24-20 gescoord had, kwam diezelfde Helena aan de opslag.   De eerste opslag scoorde ze met behulp van de netrand (een zwientje dus).  Maar de volgende twee punten scoorde ze eveneens rechtstreeks met de opslag.  De coach van Bevo nam vlug een time-out waarna Helena met een volgend rechtstreeks punt de 24-24 op het bord zette.  Helena koos dan voor een opslag “op kracht” maar die stierf op de verkeerde kant van de netrand: 25-24.  VKt had nieuwe moed gekregen en Elke wist de bordjes opnieuw in evenwicht te zetten waarna D2 met een blok van Leen en Sien een eerste matchbal kregen.  Bevo wist die te neutraliseren maar opnieuw Elke wist na een lange rally de 26-27 te scoren.  De tweede matchbal was meteen de goeie want Bevo ging zelf in de fout:  26-28 nadat D2 een achterstand van 11-19 en 19-24 hadden goedgemaakt.   De “Oscar” van de match (en vooral dan het matcheinde) gaat dan ook naar Helena. 

Al bij al een degelijke match van D2 die echter in set 3 al te lang de opslagdruk achterwege lieten.  Proficiat D2.

VKt speelde met Silke Vanthournout, Joke Coens, Sien Vercruysse, Wiebe Vercruysse, Laure Van Huffel, Leen Catrysse, Helena Biebauw, Elke Coens, Lore Werbrouck, Jana Lannoye. 
We misten Jessie Verhaeghe (deze week mama geworden  Proficiat!!), Hanne Vancoillie, Emily Vandamme, Lore Verplancke (gekwetst) en Inge Audenaert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten