zondag 30 november 2014

Dames 1e Divisie Optima Lendelede -VKt Torhout 3-2

(25-20 26-24 19-25 24-26 15-10)

Op bezoek bij titelkandidaat nr 1, Lendelede, was Vkt toch van plan stevig weerwerk te bieden. Dat de eerste plaats op het spel stond was een aardig bijkomstigheidje.

De thuisploeg legde meteen een hoog tempo op , serveerde verschroeiend en op het snelle en gevarieerde aanvalsspel van Lendelede had Vkt geen antwoord. Vkt stapelde de fouten op en kreeg de receptie niet onder controle. Bij 8-1 kon Karen Verhaeghe even tegenprikken (8-3) maar bij 15-3 leek een afstraffing in de maak. Met Torhout weet je echter nooit en Celine Platteeuw en Lindsey Windels brachten de bezoekers iets dichterbij 15-10. Lendelede wisselde en dat loonde direct (19-10/ 22-13).Torhout herpakte zich wel wat (23-19) maar bleef teveel problemen hebben met de receptie zodat de meer ervaren thuisploeg set 1 binnenhaalde met 25-20.

Zelfde scenario in set 2 waarbij VKt nog steeds geen antwoord vond op het snelle spel van de thuisploeg en zelf teveel fouten bleef maken , toch wat onder de indruk van de omstandigheden. Het stond dan ook weer snel op achterstand (5-1/8-3/16/10).
De thuisploeg begon toen ook wat fouten te maken (o.a. 6 opslagmissers) en Torhout kreeg eindelijk wat lijn in zijn spel. Vkt kwam dichterbij (18-16) maar verzuimde om de kansen af te maken en zag de thuisploeg weer uitlopen (21-17). Hoge foutenlast bij Lendelede bracht VKt echter weer in het spoor (21-20/23-22) maar opnieuw was het de routine die de doorslag gaf en zodoende ging ook de tweede set naar de thuisploeg met 26-24.

Bij set 3 had Torhout uiteindelijk het goeie ritme gevonden en kon gelijke tred houden met de thuisploeg (2-2/4-4). Lendelede profiteerde van opslagmissers bij VKt om 7-5 en 9-7 uit te lopen maar Jozefien Dewulf bracht de bezoekers langszij 10-10. De goed ingekomen Justine Calleeuw serveerde VKT op voorsprong (14-15) en het duo Karen Verhaeghe/ Celeste Deforche blokte een definitieve voorsprong op het bord (14-20). Torhout had nu de overhand en Lendelede leek van slag. Celeste Deforche tipte de setbal (18-24) over het blok en Karen Verhaeghe verzekerde Torhout van setwinst 19-25.

In set 4 brachten beide ploegen volley van hoog niveau waarbij Torhout sterk startte (1-4) maar Lendelede snel weer zijn hoge niveau bereikte (4-4/7/7). Toen de thuisploeg bij 11-9 ten onrechte het punt werd toegekend (12-9), was Torhout even van slag en ging onderuit in receptie (15-9). De voorsprong bleef tot 18-14 maar de zussen Kim en Lindsey Windels en Jozefien Dewulf brachten VKt weer langszij (21-21). Het bleef uitermate spannend en bij 24-23 versierde de thuisploeg een eerste matchbal. Eva Verboven blokte die af
(24-24) en Lindsey Windels knalde de 2-2 setstand tegen de grond (24-26).
De tiebreak was er teveel aan voor Torhout dat door Nymphe Verhelst (Lendelede ) werd weggeserveerd (7-0). VKt toonde dan toch zijn kwaliteit (8-4) maar een sterker en routinerijker Lendelede liet zich niet meer verrassen en won niet onverdiend met 3-2 (15-10).

Het talrijk opgekomen publiek had genoten van een spektakelrijke wedstrijd met hoogstaand volleybal tussen de –op dit ogenblik- twee beste ploegen uit de reeks. De topper had alle verwachtingen ingelost.

Een pluim voor het jonge Torhout dat strijdend ten onder ging en de toekomstige kampioen een eerste punt afhandig kon maken.

VKt speelde met : Celeste Deforche ,Eva Verboven ,Karen Verhaeghe ,Jozefien Dewulf, Lindsey Windels , Celine Platteeuw en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Justine Calleeuw, Kim Windels en Daryl Roels