zondag 23 november 2014

Dames 1e Divisie VKt Torhout - Avanti Aalter 3-1

( 25-19 25-22 17-25 28-26)

De komst van Aalter naar de Torhoutse sporthalle was meteen de eerste serieuze test voor de tot nog toe ongeslagen (in competitie althans) Bella Squadra .
Torhout startte stevig in set 1 en een sterke Eva Verboven (8pt in set 1) zette de 8-3 op het bord. De motor sputterde even (9-7) maar toen nam Karen Verhaeghe (7 pt in set 1 ) over vanop de servicelijn zodat de thuisploeg weer kon uitlopen (11-8). Aalter kwam maar niet onder de druk uit en werd tot fouten gedwongen (17-12). VKt bleef druk ontwikkelen met de opslag en faalde ook niet in receptie . Celeste Deforche bleef secuur verdelen en Torhout pakte simpel de set na een gave prestatie met 25-19.

Aalter zette in set 2 Torhout al snel onder druk (1-3/3-5) en de thuisploeg begon foutjes te maken. De opslagdruk viel weg en ook de receptie was minder secuur zodat het van 6-6 naar 8-13 evolueerde voor de bezoekers . Celine Platteeuw blokte VKt echter weer langszij (13-13) . Het bleef lange tijd gelijk opgaan omdat Aalter gevarieerder en leper ging spelen en VKt te weinig scoorde (16-16/20-20 /22-22). Torhout vond dan toch een gaatje in de bezoekende verdediging en pakte ook set 2 met 25-22.

Ook in set 3 startte Aalter verbetener en VKt kon maar tot 4-4 aanklampen . De bezoekers schakelden dan een versnelling hoger en ontregelden de thuisorganisatie met gevarieerde en moeilijke opslagen. De opbouw bij Torhout stokte en Aalter scoorde nog vlotjes ook, zodat al snel een onoverbrugbare kloof op het bord kwam (6-10/9-14). Wissels bij Torhout konden het tij niet keren (11-20) en alleen om dat Aalter wat slordiger ging spelen en af en toe in de fout ging kon VKt wat punten rapen maar de setwinst was voor de bezoekers: 17-25.

Ook in set 4 boden beide ploegen de toeschouwers een boeiend spektakel met felbevochten punten , knappe scores en stevig volleybal (3-3/6-6/8-8). Het Torhoutse blok werd dan echter keer op keer doorzeefd zodat het van 10-8 plots 10-14 stond. Aalter stoomde lustig door en bij 14-20 zag het er beroerd uit voor de thuisploeg die geen vat kreeg op het gevarieerde spel van de bezoekers. Maar zoals zo dikwijls knokte VKt terug. Karen Verhaeghe zette de scheve situatie recht met 5 punten (21-21) en Lindsey Windels serveerde de 23-21 op het bord. Aalter vocht zich echter naar setpunt (23-24) en in een zinderend slot trok VKt aan het langste eind (28-26). Aalter voelde zich niet onterecht bekocht door een aantal scheidsrechterlijke beslissingen maar het gaf zelf de riante voorsprong uit handen en het was de verdienste van de thuisploeg om op het juiste ogenblik de zaken weer op orde te zetten .

Een opsteker alvast voor de topper van volgende week bij de gedoodverfde en ongeslagen titelfavoriet Lendelede . Allen daarheen op zaterdag 29/11 om 17.00 in Lendelede.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe, Eva Verboven ,Celine Platteeuw, Jozefien Dewulf , Lindsey Windels en libero Luka Lescrauwaet.
Kwamen in : Florence Puype , Marie Declerck en Kim Windels

Verslag:  Patrick Bostoen