zondag 16 november 2014

Dames 1e divisie VC Mortsel - VKt Torhout 0-3

(16-25 23-25 19-25)

VC Mortsel is een nieuwkomer in de reeks en het was dan ook moeilijk om de sterkte van dit team in te schatten al leek het op papier althans een haalbare kaart.

Vkt startte goed in set 1 maar kon ook profiteren van de vele fouten bij Mortsel om 2-6 uit te lopen. De thuisploeg herpakte zich echter en kwam langszij (6-6). Met Eva Verboven aan de opslag liep Torhout weer verder weg (7-13) en een secuur verdelende Celeste Deforche liet haar aanvallers vlot scoren (9-16). De Torhoutse opslagdruk bleef de thuisploeg ontregelen en Mortsel bleef fouten maken zodat het een vlotte 16-25 setwinst werd voor de bezoekers.

Torhout kende een moeilijke start in set 2 (6-3) maar Karen Verhaeghe zette orde op zaken (6-8).De thuisploeg kon eventjes aanklampen (9-9) maar VKt spurtte naar 10-17 . Het ging wat te gemakkelijk en net als in vorige wedstrijden ging de motor aan het sputteren bij Torhout . Mede dankzij een hoge foutenlast bij VKt ( 5 opslagmissers en 5 receptiemissers) kwam Mortsel weer dreigen. De thuisploeg verdedigde zeer sterk en ook van op de servicelijn was er nu constant dreiging zodat de voorsprong bijna teniet werd gedaan (19-20). Vkt reageerde net op tijd en Jozefien Dewulf zette de 23-25 op het bord.

In set 3 bleef het spannend tot 4-4 maar Celeste Deforche serveerde Torhout naar 4-7. De thuisploeg dreigde nog even( 7-8) maar met Celine Platteeuw aan de opslag stond er geen maat meer op VKt dat tot 7-15 uitliep. Torhout bleef geconcentreerd en foutloos spelen en enkel 2 aces van Mortsel zorgden voor wat spanning (14-18). Mortsel bleef onder druk fouten maken en Lindsey Windels zorgde voor de eerste matchbal 17-24. Een opslagmisser van de thuisploeg beslechtte de wedstrijd 19-25 en 0-3.

Torhout speelde een degelijke partij en toonde op moeilijke momenten voldoende maturiteit om de vlotte winst te verantwoorden. VKt blijft zodoende vlotjes meedraaien op kop van de rangschikking.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe ,Jozefien Dewulf , Eva Verboven , Celine Platteeuw , Lindsey Windels en libero Luka Lescrauwaet .
Kwam in : Kim Windels.

Verslag: Patrick Bostoen.