zondag 9 november 2014

D4 delven het onderspit te Lichtervelde: VTL – VKt 3-1
 
De studieronde duurde tot 10-11 en dan kon VKt een tussenspurtje plaatsen tot 10-13. Die bonus smolt door een te hoge foutenlast als sneeuw voor de zon. Bij 13-13 ging Lichtervelde dan tot viermaal toe in de fout en met een prima middenaanval maakte Sara Verplancke er 13-18 voor. Lenka Verhaeghe zorgde er voor dat de marge van vijf punten behouden bleef. Een eerlijk VKt gaf dan een touché toe en zo kon VTL milderen tot 17-20. Met een stevige opslag van Lenka werd de bonus zelfs tot vier punten uitgediept. Maar dan verhoogde Lichtervelde de opslagdruk en de Torhoutse receptie moest passen. Als het punt niet rechtstreeks werd weggeven, dan was er geen opbouw mogelijk en Lichtervelde stoomde voorbij VKt tot 22-21. Middenvrouw Sara V. maakte slim een einde aan het Lichterveldse momentum en toen Lies De Vogelaere sloeg blok-out en zette zo de 23-23 op het bord. Yentl Monbalieu was ondertussen ingekomen voor Sara. Een ace van Dafina Bajraj gaf VKt bij 23-24 uitzicht op setwinst maar VKt maakte daarna zelf de fouten waardoor Lichtervelde de set met 26-24 naar zich toe trok.
 
In set twee startte coach Jan Verplancke met Yentl in plaats van Lenka. Een goed blok van Sara en diezelfde Yentl zette VKt op goede weg en Dafina en Lies scoorden: 1-3. Lichtervelde stapelde de fouten op en VKt liep uit tot 3-6 maar omdat de receptie opnieuw schutterde, liet het VTL bijbenen tot 6-6. Tine Verplancke werd goed aangespeeld door spelverdeelster Annelie Carron en scoorde door het midden en ze deed dat even later opnieuw voor de 6-9. Beide ploegen maakten in die fase van de set te veel fouten maar op die wijze kon VKt de bonus behouden en konden Sara en Dafina die zelfs nog uitdiepen: 8-13. Opnieuw bleef de Torhoutse receptie in gebreke en VTL kroop weer dichter maar Dafina met een drop midden midden en Lies zorgden dat de kloof enigszins behouden bleef:12-15. Diezelfde Lies kon even later scoren op een “ziekenhuisbal” maar dan werd de Torhoutse receptie nog maar een keer in gebreke gevonden en Lichtervelde kon de bordjes bijna in evenwicht hangen:16-17.   Yentl kon het sterke Lichterveldse blok verschalken maar Lichtervelde vond opnieuw de receptie van VKt in gebreke en kon zo de 21-19 aantekenen. Opnieuw Yentl met een mooie aanval in de straat en Sara met een drop over het blok zorgden ervoor dat VKt op gelijke hoogte kwam. Het goede opslagwerk van Tine verstoorde nu de opbouw bij Lichtervelde en Yentl maakte daar met een dropje midden midden dankbaar gebruik van. Het was Lichtervelde zelf die met twee fouten de set weggaf aan VKt: 22-25.
 
De bordjes stonden gelijk en de supporters maakten zich (verbaal) op voor een spannend vervolg aan de wedstrijd maar wat volgde was verre van spannend. VKt scoorde wel het eerste punt in de set met een middenaanval van Tine maar ging dan onderuit. Lichtervelde verhoogde de opslagdruk en VKt ging keer op keer in de fout. Van enige opbouw was geen sprake en in een mum van tijd keken D4 tegen een 11-2 achterstand aan. Dafina met een diepe bal en Lies blok-out zorgden voor wat hoop maar Lichtervelde stoomde door naar 18-6. D4 wisten niet meer van welk hout pijlen te maken. Maité Calleeuw en Elise Boucherie , Lenka en Kim Vandaele kwamen in maar konden de opslagorkaan van Lichtervelde ook niet stoppen. De receptie bleef het zorgenkind en Lichtervelde stoomde door naar een 25-7 setwinst.

In set 4 ging VTL door op dat elan en in een mum van tijd stond het vanuit een wankele receptie 4-0. Gelukkig maakte Lichtervelde zelf wat fouten en zo kon VKt bijbenen. Yentl scoorde met een aanval in de straat en met een ace bij opslag zette ze de bordjes bij 7-7 gelijk. Toen de Lichterveldse receptie ook de volgende opslag niet onder controle kreeg, kon Tine die netjes wegleggen. Door gestuntel aan Lichterveldse kant, werd het zelf 7 -10 maar dan ging het (receptionele) licht weer eens uit bij VKt. In één ruk ging het naar 12-10 en 15-11. Elise kwam Lies vervangen die in de greep zat van het grote blok en Dafina scoorde de 15-12. VKt bleef echter kwetsbaar in receptie en kon dan ook niet echt tot aanvallen komen. Lichtervelde profiteerde: 18-13. Even bood Sara nog wat weerwerk (18-14) maar Lichtervelde gaf zoveel opslagdruk dat VKt opnieuw kraakte. Maité kwam in voor Dafina maar kon niet beletten dat 24-14 werd. Uiteindelijk kon VTL de vierde set naar zich toehalen met 25-15.

D4 vochten voor wat ze waard waren maar bleken vandaag zeer kwetsbaar als de opslagdruk hoog was.    Een verdiende overwinning voor Lichtervelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten