zondag 23 november 2014


Dames2 laten geen spaander heel van Ruiselede: 
VKt D2 – Pervol Ruiselede: 3-0

25-14, 25-10, 25-7
Was het de eerste nederlaag van de reserven die de ploeg op scherp zette of de wetenschap dat dit Ruiselede, ondanks de laatste plaats in de rangschikking toch al doorgestoten is naar de derde ronde van de Vlaamse beker, maar D2 gingen heel geconcentreerd van start.  In een mum van tijd stond het 8-2 waarbij middenvrouw Leen Catrysse meteen met twee bloks en drie mooie eerste tijd-aanvallen toonde dat ze er stond. De hoekaanvalsters Elke Coens en Lore Werbrouck scoorden vlot, opposite Sien Vercruysse was prominent aanwezig en libero Jana Lannoye zorgde voor een stevige verdediging.  Spelverdeelster Silke Vanthournout orchestreerde het gebeuren.  Middenvrouw Helena Biebauw domineerde aan het net en scoorde enkele mooie punten. Enkel omdat VKt af en toe eens in receptie een steekje liet vallen kon Ruiselede nog wat punten sprokkelen maar stevig blokwerk van Helena en Silke (als voorbode van wat er in de derde set nog zou komen) maakte al snel een eind aan de set: 25-14.

Set 2 en VKt schoot met een eerstehandbal van setter Silke goed uit de startblokken.  Stevig blokwerk van Sien gevolg een mooie pass van Silke die de hele breedte van het veld bestreek en een schitterende aanval van Elke deed de anders heel rustige coach Filip rechtspringen van zijn stoel.  En VKt bleef demonstreren toen Lore een wat moeilijke situatie rechtzette met een knappe pipe.  De middenvrouwen bleven scoren en met een knap blok van Sien werd het 8-2.  VKt bleef de opslagdruk verzorgen, in het achterveld werd onder leiding van Jana scherp verdedigd en er werd uit alle hoeken en kanten gescoord. (14-5, 20-7).   D2 lieten Ruiselede niet meer onder de druk uitkomen en speelden schitterend volleybal.  Ruiselede kwam niet meer tot scoren en in geen tijd stond het 25-10. 
Set 3 en Helena zorgde meteen voor de nodige opslagdruk.  VKt benutte, o.m. via een scherpe Elke en een blok van Silke en Leen, de kansen: 5-0.  VKt was op alle vlak het betere team en was blokkerend oppermachtig: 2 éénvrouwbloks van Helena, twee bloks van Silke en Helena….  Ruiselede kreeg de bal niet meer aan de andere kant van het net.  In een mum van tijd –omdat de hele ploeg secuur en geconcentreerd bleef spelen- stond het 16-4.  Lore Werbrouck trok nog maar eens de opslagdruk de hoogte in en vanuit een moeizame opbouw strandde Pervol nog maar een keer in het Torhoutse blok of gingen ze in de fout.  En als er dan toch een balletje terugkwam,  knalde Elke Coens die onhoudbaar op de Ruiseleedse mat.  Lore maakte met een ace een mooie reeks van 6 opslagen compleet en Helena zorgde met een fly voor setbal.  Ruiselede kon geen vuist meer maken en ging ten onder met 25-7.

Na 51 minuten was de match dan ook een feit.  Wat D2 vandaag lieten zien, was dan ook van het beste wat ze dit seizoen al geserveerd hadden.  Proficiat D2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten