zondag 19 oktober 2014

Avo Melsele -VKt Torhout 1-3
(12-25 21-25 25-15 22-25)

Zonder sterkhouders Eva Verboven (ziek) en Celine Platteeuw (gekwetst) kregen de supporters vandaag een bijzonder attractieve en spannende wedstrijd van onze dames gepresenteerd, met een wisselend score-verloop, met oh’s en ah’s, maar met een verdiende winnaar (na een fel bevochten vierde set).

De eerste set begon ietwat moeizaam, waarin VKT moeilijk tot scoren kwam. VKT groeide in de set en kwam bij 10-10 langs Melsele. Celeste varieerde met haar passes en liet alle aanvallers om beurten juichen. Toen Daryl uitpakte met een lepe legbal en vervolgens een winnende opslag, kwam VKT bij 15-16 voor het eerst op voorsprong. Ook Kim scoorde tweemaal op rij (17-20). De trein was vertrokken. Jozefien sloeg nog een put in ’t veld (18-22). VKT stoomde door en na een schitterende rally op set-bal was de 1e set binnen.

In de tweede set waren de eerste punten voor VKT, maar de motor begon plotseling te pruttelen. Na enkele opslag-missers en mislukte aanvallen kwam Melsele bij 10-10 opnieuw langszij. Trainer Marc greep in. Met frisse aanvalskracht van Lindsey en verhoogde opslagdruk (van Justine en Florence) hield VKT gelijke tred met een veerkrachtig en goed verdedigend Melsele. Bij 20-20 vond Celeste het welletjes en scoorde met een opmerkelijke legbal. Karen verscheen op het goede moment aan het net en zorgde met een fameus blok voor een eerste kloofje (20-22). Na een blok van Celeste kon een 2e keer worden gejuicht.

Over set 3 zal de verslaggever zeer kort zijn. Door de hoge opslagdruk van Melsele kwamen de Torhoutse dames totaal niet in hun spel (25-15 verloren). Enkel Ellen Verhaeghe (opposite, als vervangster van Eva) verdient hier een speciale vermelding.

In set 4 liet trainer Marc de zussen Kim en Lindsey samen starten, wat voor de interim-verslaggever het werk serieus bemoeilijkte. Beide ploegen leverden in deze set volleybal van een hoog niveau. Daryl zocht een paar keer met succes het vijandige blok op (3-5 en 8-8). Karen speelde foutloos en zorgde voor zeer belangrijke punten halverwege de set (13-15). Toch kwam Melsele nog voorbij VKT (21-20). Lindsey scoorde op dit cruciale moment (of was het toch Kim…). Jozefien werd door trainer Marc ingebracht en deed wat moest : twee goede opslagen (21-23). De voorsprong werd niet meer afgestaan. Na een spectaculaire redding van Luka op match-bal was het “game over”.

Drie belangrijke punten op verplaatsing. De verre terugreis kon ons niet meer deren (ook de twee alcoholcontroles niet).

Speelden : Celeste Deforche, Daryl Roels, Karen Verhaeghe, Ellen Verhaeghe, Kim Windels, Jozefien Dewulf;

Libero : Luka Lescrauwaet;

Kwamen in : Lindsey Windels, Florence Puype, Marie Declerck en Justine Calleeuw

Verslag: Johan Lescrauwaet.