dinsdag 7 oktober 2014

Vlaamse Beker Wevoc Wellen - VKt Torhout 1-3
(21-25 25-21 12-25 20-25)

Voor de Vlaamse Beker mocht VKt de bus op voor een verre verplaatsing naar het Limburgse Wellen, een ploeg die uitkomt in de A-reeks van 1e Divisie.

In de kleine turnzaal van de plaatselijke basisschool zou VKt de hele eerste set problemen hebben met de beperkte opslagzone (wat leidde tot 6 opslagmissers) . Toch startten de Torhoutse meisjes het best (4-7) mede door hoge foutenlast bij de thuisploeg.

Wellen dichtte de kloof (7-7) en zo bleef de score lange tijd in evenwicht (10-10/13-13/16-16/18-18). VKt domineerde wel maar wisselde knappe acties af met flagrante fouten zodat de thuisploeg, die overigens goed stond te verdedigen, nog zijn kans rook. Torhout bleef net iets koelbloediger en pakte dan toch set 1 met 21-25.
Ook in set 2 een wisselend scoreverloop waarbij beide ploegen mekaar in evenwicht hielden tot 5-5. VKt speelde slordig, maakte veel fouten en Wellen profiteerde om met stevig aanvalswerk een kloof te slaan 16-11. Celeste Deforche serveerde de bezoekers echter van 17-15 naar 17-20 en ook bij 20-21 zag het er nog goed uit voor de torhoutenaren maar een ace van Wellen en liefst 4 directe fouten schonken de thuisploeg de setwinst 25-21.

VKt was wakker geschud en snelde in set 3 naar 0-5 dankzij opnieuw de opslagen van Celeste Deforche. Torhout speelde nu wel op haar niveau en ondanks de problemen in blok, bleef er constant een 4-puntenkloof op het bord staan (3-7/6-10/8-12) . Wellen werd weggedrukt onder het servicegeweld van de bezoekers die zonder veel problemen de set binnen haalden met 12-25.

In set 4 leek Torhout op zijn elan verder te gaan (0-3) maar Wellen serveerde zich opnieuw in de wedstrijd en meer op karakter dan op kunde bleef VKt in het spoor (5-5/8-8). Scoren bleef moeilijk voor de bezoekers maar gelukkig bleef de opslagdruk hoog zodat de thuisploeg dan toch snel tegen een grote achterstand aan keek(11-16 / 15-23). Torhout knoeide er dan weer lustig op los zodat het eventjes spannend werd (20-23) maar de
eindzege kwam niet meer in gevaar zodat bij 20-25 de 1-3 zege een feit was.

Zo was het voor de 5 mee gereisde supporters (waarvoor dank) dan toch nog een aangename terugreis naar het verre West-Vlaanderen.

Op zondag 2 november staat de 1/8ste finale op het programma ronde thuis om 17.30 tegen Avo Melsele.

VKt speelde met : Celeste Deforche, Karen Verhaeghe, Eva Verboven, Celine Platteeuw, Daryl Roels, Jozefien Dewulf en libero Luka Lescrauwaet .

Kwamen in : Kim Windels , Florence Puype en Marie Declerck

Verslag:  Patrick Bostoen