maandag 27 oktober 2014

D2 slepen de overwinning uit de brand tegen Davolo Loppem: 3-2
(25-8 25-20 24-26 27-29 15-9

De komst van D.Loppem naar de Torhoutse sporthal leidde tot heel wat volleybaloveruren..  Zowel D2 als D3 wonnen weliswaar met 3-2 maar speelden telkens een wedstrijd van meer dan twee uur…  En wie moet nu 2x twee uur wedstrijd proberen samen te vatten in enkele zinnetjes?  Juist…  U weze gewaarschuwd.   Maar niet getreurd,  de twee 3-2 overwinningen betekenen dat onze D2 en D3 nog steeds ongeslagen door de competitie dartelen.
Dames 2 begonnen als een sneltrein aan de wedstrijd.  Er was zelfs geen tijd voor een studieronde.  Elke Coens scoorde in de straat en teisterde daarna  met haar opslag de Loppemse receptie.  Loppem kwam niet tot opbouwen. Als Elke niet rechtstreeks scoorde, dan VKt profiteerde maximaal van de situatie met stevig blokwerk (met o.a. Leen Catrysse die tweemaal een éénvrouwsblok plaatste), een pipeaanval van Elke en goed aanvalswerk.  Bij 11-2 scoorde VKt dan het punt voor Loppem. Stevig blokkerend werk van Helena Biebauw& Sien Vercruysse en goed aanvalswerk van Lore Werbrouck en vele fouten bij Loppem en in geen tijd stond het 16-6.  VKt stond goed te verdedigen onder leiding van libero Jana Lannoye.  Bij 18-7 was het dan de beurt aan Helena om de opslagdruk op te schroeven.  Met twee rechtstreekse punten en scores van Lore en Elke stond het in geen tijd 21-7.  VKt liet Loppem nog een puntje maken en maakte dan de eerste set netjes af: 25-8.

Bij 5-1 in de tweede set dachten de vele toeschouwers dat het opnieuw een walkover zou worden zoals in set 1.  Maar D2 maakten enkele foutjes en lieten zo Loppem tot 6-4 terugkomen.  Elke zorgde met een mooie pipeaanval voor de 8-4.  Maar Loppem liet niet begaan en slaagde er in om enkele goeie bloks te plaatsen:12-9.  Genoeg dacht Elke en ze knalde de 13-9 door de grijparmen van het blok heen.  VKt kon dankzij de opslagdruk die Helena ontwikkelde, uitlopen tot 15-10.  Met een pipe van Lore werd het 17-11 en Elke sloeg dan twee rechtstreekse opslagpunten 19-11.  Helena werd mooi aangespeeld door setter Joke Coens en VKt liep uit tot een geruststellende 22-13.  Loppem stribbelde nog wat tegen maar het werd dan toch 24-17.  Maar het geruststellende setpunt liet maar op zich wachten en D2 bezondigden zich wat aan overhaasting en zo werd het nog een (klein beetje) spannend: 25-20.
Set drie en we kregen bij de start hetzelfde spelbeeld.   Vanuit een goeie opslagdruk kon VKt Loppem in het verweer dringen en profiteerde dan optimaal, o.m. via middenvrouwen Leen en Helena.  Een slim dropje van opposite Sien na goede verdediging van Jana en zo was de 8-4 een feit.  De bezoekende coach nam zijn toevlucht in drie wissels en die bleken niet direct te renderen.  Een tweedehandsbal van setter Joke zorgde voor de 11-7 en een diagonaaltje van Elke en een 1ste tijd van Leen en de 14-8 stond op het scorebord.  Langzaam vocht Loppem zich terug in de match.  Even was er een kortsluiting in de Torhoutse receptie en  ofwel werden er rechtstreekse punten weggegeven ofwel kwam VKt niet tot opbouwen: 14-13.  Leen kon het Loppems momentum even onderbreken maar je merkte dat de onzekerheid in de ploeg was geslopen.   Nadat Lore de 17-17 op het bord gezet had met een aanval in de straat, kwam Silke Vanthournout in voor Joke Coens.   De beide teams hielden elkaar nu in evenwicht, o.m. dankzij goed blokwerk van Helena en Silke. Laure Van Huffel kwam D2 versterken in de receptie.  Even namen D2 de leiding met een “zwientje” van Silke bij de opslag maar bij de volgende punten ging de receptie van D2 opnieuw zwalpen waardoor de opbouw heel moeilijk werd: 22-24.  Sien wist het verdict uit te stellen.   Een ’veegdoekjesincident’  zorgde er voor dat het setpunt van Loppem niet werd goedgekeurd.  De tweede scheidsrechter had echter al twee maal gefloten (omwille van de veegdoek die in de aanvalszone lag)  voor het punt werd gescoord.  Maar wonderlijk genoeg was VKt zelf danig van slag en met twee missers (opslag en receptie) haalde Loppem set 3 binnen met 24-26.

VKt was toch even van slag en worstelde in het begin van set 4 nog steeds met de receptie: 4-7. Lore Werbrouck scoorde en Helena blokte en zo kwam VKt toch 9-8 voor.  Er werden heel wat netfouten gemaakt, we noteerden aan beide kanten outopslagen.  VKt had opnieuw wat problemen in receptie en Loppem profiteerde optimaal ook al omdat het blok geen vat meer kreeg op de Loppemse aanvallen.  Goed opslagwerk van Joke gaf de aanvalsters de kans om de zaken terug op orde te stellen: 17-17 maar VKt bleef de fouten (b.v. outopslagen) opstapelen.  Loppem kon op die manier (mede door goed blokkeringswerk) een setbal versieren:22-24.  VKt kon echter via Sien met een blokout-aanval de zaken rechtzetten en kreeg bij 25-24 een eerste matchbal.  De tweede matchbal op 26-25 ging de mist in door een outopslag en bij 27-26 werd Lore afgefloten door de scheids die daar wel een zware beslissing nam.  Loppem profiteerde maximaal en toen VKt de side-out niet scoorde, maakte Davolo het af: 27-29.
Tiebreak dus en hier toonden D2  hun weerbaarheid.  Nadat Helena bij opslag scoorde en Leen met een spike de 2-0 op het bord zette, wisten Jo met een eerstehandsbal en zus Elke met een blokout aanval de kloof uit te diepen tot 4-1.  Loppem naderde wel tot 5-4  maar Leen klopte de 6-4 onhoudbaar tegen het canvas.  Diezelfde Leen kwam aan de opslag en scoorde twee aces en zorgde voor zoveel verwarring in de Loppemse receptie dat Helena en Lore de terugkerende ballen prima konden scoren:12-5.  Sien deed er nog een puntje bij voor de 13-6 maar dan kwam er terug enige onzekerheid (13-9) die coach Filip Verleye vakkundig wist bij te sturen waarna Lore en Elke de overwinning toch thuis hielden: 15-9

Fel bevochten overwinning voor D2 voor een talrijk opgekomen publiek dat ongetwijfeld genoten heeft van deze spektakelrijke match.  Proficiat D2