zondag 12 oktober 2014

Dames 1e divisie VKt Torhout -Bidavo Bissegem 3-2
(25-12 21-25 18-25 25-16 15-12)

Met de komst van provinciegenoot Bissegem stond op de derde speeldag een interessant burenduel op het programma voor VKt.

Torhout speelde in set 1 de bezoekers van het kastje naar de muur mede dankzij een zware servicedruk en secuur aanvallend spel. Bissegemkreeg de organisatie niet op punt en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg een onoverbrugbare voorsprong op het bordzette (10-1/20-7). Vkt drukte door en bezoekers maakten zelf ook teveel onnodige fouten zodat het snel 25-12 stond.

In set 2 kwam Bissegem wel sterker aan de opslag en teisterde de torhoutse receptie om 2-7 uit te lopen. VKt herpakte zich , dichtte de kloof (7-7/11-11) maar moest bij 12-17 opnieuw in de achtervolging. Ine Vercruysse (Bissegem) sloopte het torhoutse blok (liefst 10 scores) maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg het bij 17-18 toch weer wat spannender maakte. De bezoekers bleven evenwel geconcentreerd spelen en pakten dan ook verdiend de 2e set met 21-25.

In set 3 ging het van kwaad naar erger voor de thuisploeg dat een nu op dreef zijnde Bissegem niet kon afstoppen(3-6/5-13). Het blok bleef in gebreke en scoren was al helemaal moeilijk tegen een sterk spelende bezoekende ploeg die ook scherp stond te verdedigen (12-20). Torhout leek van slag en keek dan ook tegen een
1-2 achterstand aan (18-25).

Coach Vanneste herschikte zijn troepen en zag in set 4 weer het betere VKt aan het werk (6-2/9-5). Er was weer opslagdruk en er werd weer gescoord . Bissegem hapte naar adem maar stond bij 10-11 opnieuw voor omdat Torhout toch plots weer teveel fouten maakte. De thuisploeg schakelde een versnelling hoger , beperkte de foutenlast , verhoogde net op tijd de opslagdruk om een definitieve kloof te slaan (16-12). Bissegem kreeg het fysiek moeilijk en de zussen Windels hielpen de thuisploeg aan de nodige setwinst (25-16).

De eerste vijfsetter van het seizoen was een feit en daarin wisselden beide ploegen goede met slechte momenten af zodat het lange tijd gelijk op ging (2-2/4-4/7-7/10-10). In money-time bleef de thuisploeg net iets koelbloediger en pakte dan toch de zege (15-12) en 3-2. Torhout blijft zodoende ongeslagen maar het heeft heel wat zweet en moeite gekost tegen een zeer degelijk Bissegem.

VKt speelde met : Celeste Defoche , Karen Verhaeghe, Eva Verboven , Daryl Roels , Jozefien Dewulf, Kim Windels en libero Luka Lescrauwaet . Kwamen in : Florence Puype , Celine Platteeuw en Lindsey Windels.