zondag 19 oktober 2014

Dames 4 winnen bij het nog ongeslagen Davolo Loppem 1-3

De reserve match vatten we dapper aan, niettegenstaande een daverende opwarming van Davolo.
Met Yentl aan de pas, en Lenka in de midden brachten we een andere opstelling, mede door de afwezigheid van Amber, die helaas zwaar gekwetst was tijdens de training op vrijdag, en zo een paar weken buiten strijd is. Spoedig herstel, Amber!
Daarbij hebben we Kim, Maïthé en Margot als aanvallers, en Sara/Tine in de midden. Maïthé speelde een heel solide match, met goed receptiewerk en secure verdediging, en een paar degelijke smashes. Margot schudde een paar goeie opslagen en blokken uit haar polsen, en Kim had zowaar een paar killer smashes in petto. Het ontbrak ons echter aan verdedigende oplossingen om echt een vuist te kunnen maken tegen de stevige aanvallen van Davolo. Tweede set was een meer traditionele opstelling met Annelie aan de pas, om iets beter de middens aan te kunnen spelen. We bleven echter iets te traag in de verdediging waardoor de 3-0 vrij snel op het bord stond. Maar toch weer een goede match gespeeld voor de reserven.

De hoofdmatch beginnen we met onze standaard opstelling: Annelie, Dafina, Sara, Lenka, Lies en Tine. Na de reserve match was het duidelijk waar we op moeten letten en de speelsters weten wat hen te doen staat.

De eerste punten gaan vrij gelijk op waar we telkens een tweetal punten achter lopen. We geven echter niet op, en bij 6-6 nemen we het voortouw, na een kill blok van Dafina en Sara. Wij nemen nu 2 punten voorsprong door goeie stevige opslagen, gedegen verdediging en stevige blokwerk, en bij de tweede TO staan we op 14-16. Daarna wordt het spannend als Davolo een paar slimme ballen diep in het veld plaatst en zo terugkomt op 17-16, maar door een heel goed geplaatste smash van Lies in de straat komen we er weer bij, en gaan we door op dit elan. We nemen twee punten afstand en geven die niet meer af tot het einde, met 25-21 als resultaat.

Set 2 starten we met eenzelfde opstelling. We nemen een kleine voorsprong naar 3-4, maar een stevige opslagreeks van Davolo brengt hen naar 9-4, we keren nog terug naar 9-7, en gaan daarna door tot 11-13. Bij de TO staat het echter terug 16-15 voor Davolo. Yentl komt in de plaats van Lenka, om iets beter het achterveld te kunnen verdedigen. We knokken terug, en een paar slimme ballen van Yentl brengen ons tot 22-22. Het wordt echt spannend, want lange rally’s die we beide niet kunnen afmaken, brengen ons op 23-23, met opslag voor Davolo. Helaas krijgen we de receptie niet onder controle en wint Davolo set twee met 25-23.

Set 3 beginnen we terug met de basisopstelling. Van bij het begin loopt Davolo uit, met eerste TO 8-4 en tweede TO 16-10. We beslissen om een drastische verandering door te voeren, en brengen Margot, Maïthé en Yentl in, om Dafina, Lenka en Lies te laten rusten. Een prima receptie van Maïthé levert ons de opslag op, met Margot aan de opslag. Wat een ommekeer in het spel, een ongelooflijk straffe reeks opslagen van Margot levert ons 8 punten op rij naar 19-17. Vanaf dan is het punt per punt tot 22-22, maar met een paar hele goeie ballen van Yentl kunnen we toch besluiten met 23-25.

Ons eerste punt is binnen! er is zelfs de mogelijkheid om de 3 punten te halen, en we geloven er in met het team.

Set 4 beginnen we aarzelend, niet goed geconcentreerd, maar na 1-3 spelen we echt super geconcentreerd, wordt de dekking perfect opgevolgd, vallen we slim of gewoon met power aan, zetten we killer blocks en is de verdediging top. Davolo is helemaal van de kaart en lukt nog weinig in de aanval, noch met kracht, noch met plaatsballen, we rapen echt alles op. We klokken af op 4-8 bij eerste TO en 8-16 bij tweede TO, en lopen verder uit naar 13-20 dankzij een Kollektief (VKT dus) sterke prestatie. Er was nog even veel beroering om een scheidsrechtersbeslissing waardoor Davolo nog meer de kluts kwijt was. Ze komen nog even in het spel voor wanneer ze terugkomen eerst naar 16, en dan naar 19, waar een time-out wat rust brengt in onze ploeg. We vatten aan met 19-24 waar Lenka een matchbal mist (en dank aan Erik voor de traktatie achteraf), maar we kunnen toch afsluiten dankzij een prachtige smash van Lies.

Iedere match moet dus gespeeld worden, en bij deze worden we terug aanzien als een te duchten ploeg! Dank aan alle speelsters en het publiek voor deze prachtprestatie.


Verslag: Jan Verplancke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten