zondag 19 oktober 2014

VKt D2 klaren de klus te Dentergem: 0-3
(22-25, 6-25 en 18-25)


Coach Filip Verleye startte met Joke Coens als spelverdeelster, Sien Vercruysse als opposite, Elke Coens en Lore Werbrouck op de hoeken en Helena Biebauw en Leen Catrysse als middenvrouwen. Libero Jana Lannoye was uiteraard ook bij de debatten betrokken.
 

De traditionele studieronde duurde tot 3-5. Daarna zette Elke Coens de kraan van de opslagdruk open en VKt stoomde, onder andere met een prima middenaanval van Leen door naar 3-8. VKt was in dit stadium van de match heer en meester. Joke Coens verdeelde naar hartenlust en met goede opslagdruk (van onder meer Leen en Sien) en prima verdedigend (met een uitstekende libero Jana) en blokkerend (Helena en Lore) werk stoomde VKt met o.m. scores van Lore en Helena door tot 4-14. Even kon Dentergem een vuistje maken maar een 3-meter-aanval van opposite Sien zette VKt weer op de goede weg: 6-15. Elke Coens met een dropje en attente Helena tekenden voor de 7-17. Maar toen ging even het receptionele licht uit bij VKt. Dentergem vermeed Jana systematisch in opslag en alles wat kon verkeerd lopen, liep dan ook verkeerd. Dentergem had het momentum en keerde op enthousiasme terug naar 17-18. Coach Filip vluchtte in een time-out en die rendeerde. Sien met een blok-out aanval en Lore Werbrouck die prima werd aangespeeld door setter Joke Coens sloegen opnieuw een kloofje:17-20. Toch werd het nog even bibberen toen VKt opnieuw in de fout ging maar een mooie spike van Leen en een goeie opslag zorgden voor de 19-23. Met een slimme tipbal tekende Elke Coens voor setbal en uiteindelijk was het Dentergem zelf die bij opslag in de fout ging: 22-25.
 
Set 2 begon met heel veel opslagdruk van Elke waardoor Dentergem niet aan opbouwen kwam. De VKt verdediging was heel secuur, bracht de ballen bij spelverdeelster Joke en die zette Sien aan het werk en ook de eerste tijd met Leen marcheerde prima:1-5 . Dentergem maakte zelf nogal wat fouten en Leen wist ook met haar opslag voldoende druk te zetten: 3-9. Een out-aanval van VKt gaf Dentergem nog een puntje maar daarna was de VKt D2-machine niet meer te stuiten. Met Lore aan de opslag, was er van enige opbouw bij Dentergem niet echt sprake. Elke Coens scoorde zelf of met een heel mooi éénvrouws-blok en zo werd het snel 4-15. Bij 6-16 kwam VKt opnieuw in de rotatie die in de vorige set voor zoveel problemen gezorgd had maar ditmaal maakte opnieuw Elke Coens er vanuit een goede receptie van Lore korte metten mee. Joke zorgde nu voor de nodige verwarring in de Dentergemse receptie en zo konden Leen en Sien de tegenstander afblokken en Lore met een pipe scoren. Dentergem wist niet meer van welk hout pijlen maken (behalve dan fouten in receptie en in de aanval) en in geen tijd stond het 6-24. Leen verloste de Zuid-West-Vlamingen dan maar uit hun lijden: 6-25.
 
De derde set is traditioneel de moeilijkste en zeker als je de vorige set met zo veel overwicht gewonnen had. De Dentergemse speelsters zetten nu alles op alles en namen behoorlijk wat risico in opslag. Dat resulteerde in een wat moeizamer opbouw bij VKt en onze speelsters sloegen zich dan ook te pletter op het blok: 4-1. VKt bleef onzeker acteren en had het receptioneel moeilijk en ondanks een mooi punt van Helena (prima aangespeeld door Joke) werd het toch 8-4. Elke zorgde er met haar aanvallen voor dat Dentergem niet al te ver wegliep maar kon niet beletten dat het toch 10-6 werd. Dentergem bleef tot 14-11 telkens die bonus van drie punten bewaren en VKt leek maar niet dichterbij te komen. Coach Filip bracht Silke Vanthournout in voor Joke Coens. Met een ace bracht Sien haar team terug tot 14-12 en het werd met een uitstekend blok van Helena en Elke zelfs 15-14 maar een outopslag gaf Dentergem een marge van twee punten. VKt moest snel weg uit de rotatie en Silke loste dat op met een mooie tweedehandsbal : 16-15. VKt speelde plots bevrijd en het was Dentergem dat nu de fouten opstapelde. Silke verstoorde vanop de opslaglijn de opbouw bij Dentergem en eerst Elke en dan Leen konden het terugkerende balletje netjes wegleggen:17-20. Sien scoorde vanop positie 4 en dan duwde Elke de opslaggaspedaal nog maar eens in. De ballen keerden terug en Leen kon netjes wegleggen en Lore kon daarna een mooi punt scoren in de straat: 18-23. Dentergem had gevochten maar verloren en maakte zelf de fouten: 18-25.

VKt had wat bibbergeld betaald in set 1 en moest er voor werken in set 3 maar bewees in set 2 een klasse te sterk te zijn voor dit Dentergem. Met dit resultaat blijven onze dametjes als enige ploeg ongeslagen aan de leiding met in hun kielzog 2 ploegen die elk een nederlaag telden: Bevo en het verrassend sterke WIVO dat enkel tegen VKt D2 verloren heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten