zaterdag 18 oktober 2014

D3 winnen moeizaam van Packo Zedelgem : 3-1

Bij Packo traden met Louise Kindt en Lies Sarlet twee speelsters aan die hun volleybalroots bij VKt hadden.  Uiteraard waren zij erop gebrand om aan de reeks overwinningen van D3 een halt toe te roepen.

In set 1 startten D3 nogal onzeker.  Packo nam resoluut het voortouw en profiteerde van de fouten en de onzuiverheden die het Torhoutse spel kenmerkten: 7-10.  Opvallend was vooral dat de opslagdruk (in de voorbije wedstrijden steeds een sterk wapen van D3) vrijwel totaal ontbrak.  Het ging van kwaad naar erger en VKt scoorde de punten voor de tegenstander: 9-13.  Tijd voor coach Hannes Clarysse om in te grijpen en zijn dametjes de weg te wijzen.  De peptalk deed wonderen en met een mooie aanval in de eerste tijd wist Nele Lataire het momentum naar VKt toe te trekken.  Vooral wanneer zij dan nog eens de opslagdruk wist op te schroeven, beende VKt snel bij:16-16.  Onze hoekaanvalsters begonnen plots te renderen met een mooie 3 meter-aanval van Camille De Cuyper en een prima score van Ans Demarest.  Middenvrouw Jade Moyaert deed ook haar duit in het zakje en ontwikkelde daarna zo veel opslagdruk dat Packo niet meer aan opbouwen toekwam 20:17. Sien Devalet kwam in aan de opslag en ze serveerde haar team tot 23-18.  Uiteindelijk was het Julie Haeck die met een mooi dropje voor de 25-22 zorgde.

Set 2 toonde een van meet af aan gretig D3 die de lange rally’s, mede door het goede verdedigende werk van libero Celien Volckaert, telkens kon winnen:4-1.  Spelverdeelster Lore François stond vlot te verdelen en scoorde de 7-5 met een tweedehands bal na opnieuw een lange rally.  Toch beende Packo opnieuw bij omdat D3 opnieuw aan het stuntelen gingen:10-11.  Nadat Lore F. een heel moeilijke bal toch nog in een prima pass wist om te toveren waarop Nele L. in eerste tijd prima scoorde, was het echter de beurt aan Packo om VKt ter plaatse te laten. Vkt ging aanvallend in de fout of werd afgeblokt en in een mum van tijd stond het 13-17.  Een knap drievrouwsblok op de Zedelgemse middenvrouw betekende echter de ommekeer en mede dankzij het goede opslagwerk van Camille en goed aanvalswerk van o.m. Ans, stoomden D3 door naar 18-17.  Coach Hannes pakte uit met een dubbele wissel waardoor Julie Maertens en Sien Devalet in de ploeg kwamen  en dit rendeerde.  Julie Maertens pakte uit met stevig opslagwerk en Sien Devalet wist de terugkerende bal te scoren: 21-18.  Jade scoorde nog mooi door het midden om daarna uit te pakken met het betere opslagwerk:23-19.  Uiteindelijk scoorde Sien de setbal die dan netjes werd afgemaakt door Camille die ondertussen terug was ingekomen: 25-21.

Set 3 werd een set om snel te vergeten. In een mum van tijd stond het 0-5. Ook de ingekomen Axelle Pintelon kon niet meteen het tij keren.  Ofwel sloegen de VKt-aanvalsters zich te pletter in het Zedelgemse blok ofwel eindigden hun aanvallen in het net of buiten de lijnen.  Een time-out van de coach bracht ook al weinig aarde aan de dijk en het werd 1-13.  De 2-13 kwam op het bord door een outaanval van Packo.  De Vkt-receptie stond plots op flanellen benen en de aanvalsters wisten van geen hout pijlen te maken: 4-16.  Het eergevoel was duidelijk gekrenkt en dus probeerden dames 3 nog wat weerstand te bieden en zich opnieuw in de match te knokken.  Maar het bleef een festival van gemiste aanvallen, foute recepties, opslagen in het net of buiten, … 10-22.  De ingekomen Sien D. kon met een ace bij haar opslag nog een klein beetje de eer redden: 13-24 maar hier eindigde dan ook set 3: 13-25.

Met Sien ipv Camille op opposite, leek Packo toch op zijn elan door te gaan: 0-3.   Even flakkerde er dankzij Lore wat opslagdruk op wat in een 2-3 resulteerde maar er was niet veel beterschap te merken bij VKt.  Bij 2-6 kwam Hanne Dekeyzer in voor Ans.  Packo stoomde echter lustig door en ging naar 3-8.  Maar plots vonden D3 hun tweede adem terug.  Sien scoorde direct en ook Julie Haeck scoorde aanval in de drie meter 6-8.  Even leek het opnieuw de foute kant uit te gaan 6-10 maar nu zorgde Sien Devalet voor heel wat opslagdruk waardoor onder meer Hanne Dekeyzer een prima blok kon plaatsen.  Packo kon echter opnieuw vier punten voorsprong nemen en telkens was VKt verplicht een inhaalrace te beginnen die bij 13-13 eindelijk een feit was.  De opslagdruk bij VKt nam toe maar was niet voldoende  om een voorsprong bijeen te sprokkelen: 16-16.  Een mooi blok van Julie Haeck  op de middenvrouw zorgde voor de ommekeer: 18-16.  Een goeie opslag van Hanne zorgde dat het kloofje nog wat verder werd uitgediept en nu was Packo op achtervolgen aangewezen (19-16). De strijd was hevig, de rally’s lang (gelukkig stond de verdediging van VKt onder leiding van Celien Volckaert pal) maar het was Julie die zo’n rally beslechte met een slim toetsje naar de leegstaande positie 5.    Met een tweedehands bal tekende setter Lore de 22-18 maar nog was het niet gedaan.  Packo vocht nog even terug tot zelfs 24-23.  Het was echter Julie Haeck die de lange rally met een slim dropje succesvol wist af te sluiten: 25-23 en 3-1.

Moeizame overwinning waarbij D3 elk punt hebben moeten bevechten maar uiteindelijk toch aan het langste eind getrokken hebben. Proficiat D3 en coach.  Ga maar verder op jullie winnend elan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten