1ste divisie Dames

Zondag 7 oktober 2012
Oudenaarde-VKt Dames1

VKt D1 winnen op verplaatsing tegen titelkandidaat Oudenaarde.

VKt nam een goede start, en met goed verdedigend werk en enkele mooie plaatsballen ging de score via 1-4 naar 3-10. Zware opslagdruk van Oudenaarde bracht hen eventjes terug tot 11-13, maar puik aanvalswerk en een eigen sterke opslag bracht VKt naar eerste setwinst : 16-25. Bij de start van set 2 maakten de Torhoutse dames plots te veel foutjes, wat meteen werd afgestraft door Oudenaarde : 5-1 en 10-3 tussenstand was het resultaat. Onze dames probeerden terug te knokken, maar in set 2 vochten ze meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. De kanariegele thuisploeg haalde set 2 dan ook makkelijk binnen met 25-16.

Bij de start van set 3 lijkt VKt over hun (mentaal?) dipje heen, en loopt met prima aanvalswerk via 3-6 uit tot 6-14. Enkele vervangingen bij Oudenaarde brachten meer power tussen de lijnen, en VKt plooide ... maar kraakte niet. Voor iedere bal werd geknokt als was het voor olympisch goud. De score bleef gelijkopgaand tot 23-23. Met 2 gerichte opslagen werd het 23-25. In set 4 start VKt verschroeiend en loopt meteen uit tot 2-9, maar geeft met enkele misverstanden en/of schoonheidsfoutjes die riante voorsprong weer uit handen : 9-10 tussenstand. Hetzelfde scenario herhaalt zich nog een keer in deze set : weer loopt VKt ruim weg van de thuisploeg : 11-19. Oudenaarde gokt dan op zeer risicovolle, zware opslagen, en even lijkt het hen te lukken : bij 23-23 kan hun opslagkanon de set uitslaan. In plaats van de set slaat ze echter de bal uit en meteen levert dat een eerste matchbal op voor VKt. Het is meteen de goede : 23-25, en een 1-3 eindstand op het bord. Een mooie en verdiende uitzege tegen een van de grote titelkandidaten. Met 6 op 6 ook een zeer geslaagde seizoensstart voor de VKt-dames.

Coach Jean-Paul Serbruyns speelde met : Lies Dobbelaere, Eva Verboven, Iris Vandewiele, Joke Coens, Laure Flament, Karen Verhaeghe en libero Jana Lannoy. Kwamen in : Caroline Casteleyn, Lien Moijson en Ellen Goemaere.

Setstanden : 16-25 ; 25-16 ; 23-25 ; 23-25