zaterdag 17 november 2012

Zaterdag 3-11-2012

Dames 2 opnieuw naar de kop van de rangschikking: VKt Dames 2 – Bevo Roeselare 3-0.

Tot 3-3 duurde de studieronde. Ondertussen hadden Elke Vanthournout (mooie aanval in de straat) en Sien Vercruysse (van op positie 2) al laten zien dat er vandaag met hen zou moeten rekening gehouden worden. Met Laure Van Huffel aan de opslag sloeg VKt een eerste kloof. Bevo kreeg de jumpfloater niet onder controle en het blok Sien/Evelien werkte prima en Evelien Lataire scoorde in de haar gekende stijl (dwz staalhard en onhoudbaar): 8 -5. Met een mooie aanval van Elke zowaar van op positie 6 en een blok van Margaux Hoornaert stoomde VKt door naar 10-5. Jessie Verhaeghe verdedigde prima en bracht de bal goed bij Silke Vanthournout die naar hartenlust kon verdelen 12-8. Elke Vanthournout scoorde toen drie punten op rij: blokout, een mooie diagonaal geslagen bal en om te eindigen een slim legballetje. Laure Van Huffel zette met een knappe middenaanval de 16-9 op het bord. Even stak Bevo de kop op (17-13) maar een time out van coach Marc Vanneste gaf D2 de kans om een tweede adem te vinden. Een intelligente plaatsbal van Margaux Hoornaert zorgde voor 19-14 en hoewel Bevo sterk stond te verdedigen maakte Evelien er door het midden korte metten mee 20-14 Laure Van Huffel scoorde een ace en haar jumpfloat werd echt niet geapprecieerd door de receptie van Bevo Roeselare. Ze kwamen niet tot een gedragen aanval en Jessie verdedigde heel sterk en Sien scoorde van op positie 6. Bij 23-17 zette Bevo een blok op Evelien Lataire om dat nog eens over te doen bij 23-18. Dat doe je niet ongestraft met Evelien en ze nam dan ook wraak met een knal van een bal in de drie meter 24-19. Bevo kreeg de opslag van Margaux niet onder controle en de eerste set was binnen: 25-19.
Het begin van set 2 was een kopie van de eerste set. Gelijkopgaand met aan elke kant de nodige foutjes en mooie punten tot 6-6. Dan sloeg VKt een kloofje dat de Roeselaarse dames niet meer gedicht zullen krijgen. Vanuit een goeie verdediging werd Roeselare in de fout gedwongen en een blok van Laure en Silke zorgde voor de eerste verplichte time-out (8-6) Sien van op positie 1 en twee bloks van Laure en Silke zorgden voor een 12-9 voorsprong. De Torhoutse aanvalsters (zowel op de hoek als in het midden) werden keer op keer prima in stelling gebracht door Silke en de voorsprong werd uitgediept tot 20-14. Toen vond Silke het tijd om zelf even een puntje te scoren en Margaux deed er met een ace nog een schepje boven op: 22-14. Even spartelde Bevo nog tegen maar Sien en Elke (blok out en een diagonaaltje) legden de eindstand vast op 25-15.

De start van set 3 maakte duidelijk dat Bevo zich niet zo maar naar de slachtbank wou laten leiden. Met zware opslagen liep Bevo uit tot 3-6 waarna coach Marc Vanneste een time-out aanvroeg. Die had effect want niet enkel sloeg Bevo de daaropvolgende opslag in het net maar VKt krabbelde helemaal terug en met Evelien tot 2 maal toe in haar gekende stijl (kurkdroog en hard door het midden) liep VKt zelfs uit tot 8-6. Bevo liet niet begaan en op hun beurt scoorden de Roeselaarse meisjes vanuit een sterke verdediging en sloegen zelfs een klein kloofje 9-11. Evelien Lataire (2x), een drop van Elke en een blok van Silke later stond het al weer 14/11. Een mooie verdedigende actie van Jessie en Sien kon niet beletten dat het 14-12 werd maar Elke Vanthournout (straat) en goed werk van Margaux in verdediging zorgden voor 16-13. Inge Audenaert kwam in voor Laure Van Huffel die op een prima wedstrijd mag terugblikken. Een blok van Inge zorgde voor de 19-16 en Evelien zorgde even later in de haar gekende stijl (u weet wel: snoeihard door het midden) voor 20-17. Bij 23-19 dacht iedereen dat de match gespeeld was maar Bevo stribbelde tegen en enkele foutjes aan de kant van VKt zorgden voor de 23-21. Coach Marc Vanneste bracht rust in de troepen met een time out en Sien Vercruysse scoorde de laatste punten en zorgde zo voor de verlossende derde set: 25-22.
Heel mooie ploegprestatie tegen Bevo dat toch vierde geklasseerd stond en een goeie ploeg is. De ervaring, de gestalte en het doorzettingsvermogen van VKt gaf echter de doorslag. De nederlaag van Tielt in Vlamertinge zorgt ervoor dat D2 opnieuw aan de leiding komen in eerste provinciale. Proficiat.

Speelden: Silke Vanthournout, Evelien Lataire, Sien Vercruysse, Elke Vanthournout, Margaux Hoornaert, Laure Van Huffel, Jessie Verhaeghe en Inge Audenaert. Reservespeelsters: Julie Haeck, Hanne Vancoillie. Emily Vandamme, Sofie Van Loock.