zaterdag 17 november 2012

Zondag 4 november 2012

Dames 1 bevestigen: VKt Dames 1 – Bidavo Bissegem 3-0. (25-11 25-19 25-21)
De reservematch werd door VKt D1 gewonnen met 3-0. We zagen er het heroptreden van Liesbet Werbrouck als spelverdeelster. Het was acht jaar geleden dat Liesbet nog een competitiewedstrijd had gespeeld maar het was er niet aan te merken. Welcome back Liesbet!

De eerste set begon in de hoogste versnelling. Ondergetekende had de tijd niet om veel notities te maken want D1 gingen als een sneltrein er van door en overklasten hun tegenstander op alle vlakken. Dames 1 speelden als het ware foutloos en na een korte verkennende ronde lieten ze Bissegem gewoon ter plaatse. De opslagdruk was dermate hoog dat Bissegem niet tot enige noemenswaardige aanval kwam en als er dan een bal doorkwam dan stond libero Jana Lannoy klaar om de bal perfect bij setter Joke Coens te brengen. Joke zat ahw in een zetel te spelen en had de aanvalsters maar voor het uitkiezen. Ze zette haar aanvalsters prima aan het werk en Karen Verhaeghe en Iris Vandewiele scoorden door het midden, Lies Dobbelaere en Laure Flament en Eva Verboven ‘prikten’ de ballen lustig op de grond en Bidavo had geen verhaal. Bij 21-8 nam VKt wat gas terug maar dan nog sloegen de Bissegemse aanvalsters zich te pletter op het sterke Torhoutse blok. Iris scoorde met een mooie middenaanval de 25-11. Quasi perfecte eerste set van de Torhoutse meisjes.
Set 2 maakte evenwel duidelijk dat Bissegem zich niet zo maar naar de slachtbank wou laten leiden. Hoewel Eva Verboven scoorde en met haar opslagen het Bissegem erg moeilijk maakte (o.m. met een ace) ging het aanvankelijk vrij gelijkopgaand: 8-7. Bissegem verdedigde in deze fase van de wedstrijd immers erg sterk. Iris Vandewiele en Laure Flament sloegen een kloofje dat door Eva (aanval van op positie 1 en daarna op positie 4 en dan op positie 2) verder uitgediept werd 13-9. Dan was het de beurt aan Lies Dobbelaere die de 14/9 op het bord zette en hoewel ze ook geviseerd werd in receptie deze prima nam en dan nog afwerkte ook: 15-11. Een blok van Iris was goed voor de 17-12. Bij 17-13 verraste Iris vriend en vijand door een bal in eerste tijd mooi in het hoekje te leggen. Nadat Laure Flament gescoord had (19-13) weigerde Bissegem zich over te geven en dwong het onze speelsters in de fout waarna Bissegem zelf ook scoorde: 19-16. Een prima blok van Karen en Joke en een goeie verdediging van Jana waardoor Karen door het midden kon scoren, zorgde voor de 22-18. Lien Moijson kwam in voor Lies en ze maakte het de Bissegemse verdedigers moeilijk maar het was Eva die na goed verdedigend werk van Jana en Laure de 24-19 mocht op het scoreblad zetten. Een goed blok later was de tweede set binnengehaald 25-19.

Set 3 begon sterk met twee prima middenaanvallen van Karen Verhaeghe. Bissegem kreeg immers de opslag van Laure Flament niet onder controle en zo scoorde VKt zelfs een derde punt. Met Karen aan de opslag bleef de opslagdruk van dien aard dat Bissegem niet tot opbouw kwam en Eva en Iris konden prima scoren: 6-3. Bissegem gaf echter niet af en enkele mindere recepties van de kant van VKt zorgden er voor dat de opbouw wat moeilijker ging. We kregen wat rommelig volleybal waarbij beide ploegen wel sterk stonden te verdedigen tot Lies Dobbelaere er met een streep een punt achter zette: 7-6. Maar dan concentreerde het Bissegemse blok zich op Laure en vanuit een sterke verdediging en zware opslagen scoorde Bissegem een mooie reeks: 7-12. Ellen Goemaere -vandaag niet als libero maar als receptie-hoek op de spelerslijst - kwam dan Lies vervangen in het achterveld met als bedoeling om de receptie daar te versterken Punt voor punt dichtte VKt de kloof. Bij 10-13 noteerden we een prima redding van Ellen en Jana en het was Bevo die dan in de fout ging. Het verdedigende compartiment met libero Jana en met Ellen liet geen steken vallen en Laure Flament maakte het af: 12-13. Bissegem kreeg de opslag van Joke niet onder controle en Eva maakte rustig af met een wegleggertje en VKt nam zelfs de leiding toen Karen – na een prima verdediging van Ellen- snoeihard door het midden scoorde. Ellen Goemaere deed het niet enkel verdedigend prima maar ze scoorde ook de 16-14 van op positie vier. Toch was de strijd nog niet gestreden. Enkele mindere momenten van VKt zorgden er voor dat Bissegem terugkrabbelde tot 17-18. Tijd voor Jean-Paul Serbruyns om een time-out te nemen en de “manschappen” de juiste weg te wijzen. Toch was het Bissegem dat doorstoomde naar 18-20. Iris Vandewiele zorgde voor de aansluiting met een prima aanval door het midden en na een fout van Bevo scoorde Ellen voor de 21-20. Toen Eva op de opposite de 22-21 aantekende, nam de Bissegemse coach een time-out maar op het blok van Iris en Joke had hij waarschijnlijk niet gerekend. En toen Laure Flament het goede voorbeeld volgde kreeg VKt een eerste matchbal. Eentje was trouwens genoeg want Laure maakte het schitterend af: 25-21 en 3-0.
Daarmee blijft VKt ongeslagen en kunnen onze dames met vertrouwen uitkijken naar de match van volgende week in en tegen het eveneens ongeslagen Aalter.
VKt speelde met : Laure Flament, Karen Verhaeghe, Eva Verboven, Lies Dobbelaere, Iris Vandewiele, Joke Coens en libero Jana Lannoy. Kwamen in : Lien Moijson, en Ellen Goemaere. Reservespeelsters: Caro Casteleyn, Helena Biebauw en Liesbet Werbrouck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten