1ste provinciale Dames: Wervik – VKt Dames2  0-3  (17-25, 17-25, 21-25)

VKt dames 2 nemen de volle buit mee op verplaatsing naar Wervik

De reserven toonden het goede voorbeeld en wonnen met 0-3.
Maar omdat er nog 6 andere speelsters op de bank zaten, wisten we wel dat het geen sinecure zou worden om ook in de hoofdmatch de 3 punten mee te nemen.
De wedstrijd begon gelijkopgaand, want mede door enkele servicemissers van VKt konden we Wervikse dames vlot bijbenen tot aan de 2de TO. Dan ontbonden
Elke Vanthournout en Evelien Lataire hun duivels en was het snel 0-1.
Zelfde spelbeeld in de 2de set. Nu kon de thuisploeg rekenen op een degelijk middenspel, afgewisseld met gevaarlijke opslagen. Vkt had het even moeilijk maar de ervaring van
Lore Werbrouck en Silke Vanthournout bracht op tijd rust in de ploeg. Sofie Van Loock nam haar verantwoordelijkheid in receptie, Sien Vercruysse haalde enkele keren raak uit vanop positie 2 en ook Inge Audenaert herhaalde haar prestatie van vorige week met harde middenaanvallen. De set evolueerde in dezelfde richting als de vorige en het werd 0-2.
VKt wilde geen bijkomende set en startte geconcentreerd aan de 3de set. Al snel stond het 5-10 en 15-11, maar toen sputterde de motor even. Wervik kwam weer opzetten en na een wissel mocht ook
Margaux Hoornaert haar duit in het zakje doen. Ze nam de plaats in van Sien Vercruysse en trok samen met de andere speelsters door een moeilijk moment. Laure Van Huffel mocht nog enkele punten noteren aan de servicelijn, zodat ook de 3de set en tevens de wedstrijd naar Torhout ging. Een mooie overwinning en 3 belangrijke punten! Vorig jaar was het hier nog andersom.