donderdag 15 november 2012


Zaterdag 27 oktober 2012

VKt Dames 1 verslaan hun zwarte beest VC Lennik:  VC Lennil – VKt Dames 1: 1/3

 
VKt1 heeft in Lennik zijn vierde opeenvolgende zege in het nog prille seizoen behaald. De drie punten kwamen echter niet zo makkelijk mee naar Torhout als de setstanden doen vermoeden. Lennik was immers een zeer taaie tegenstander, die zowat "alles" verdedigde en bovendien voldoende zware opslagdruk in huis had om het onze meisjes behoorlijk lastig te maken.

Set 1 startte goed, en met enkele plaatsballen kwamen we 2-8 voor. Lennik vocht terug, kwam eventjes op voorsprong (12-11), maar met enkele middenaanvallen en goed opslagwerk was de eerste set voor VKt. Set 2 startte gelijkopgaand (5-5) maar weer konden onze dames met goed opslagwerk een serieuze kloof slaan : 9-17 en set 2 was zo goed als binnen.

Lennik kwam zeer gedreven op het terrein voor set 3, VKt misschien iets te zelfzeker. Een heleboel Torhoutse foutjes bracht een verrassende 8-2 tussenstand. VKt wist geen antwoord op de risicovolle, zware opslagdruk van Lennik : 12-6 en 16-9 waren sprekende tussenstanden. Set 4 was dus erop of eronder, met werkvolleybal op het scherp van de snee : lange rally's, onmogelijke reddingen en 7-7 als tussenstand. Weer konden we een kloof maken met goed opslagwerk (8-13). Lennik kon het toen niet meer bolwerken en bij 16-24 werd de wedstrijd beslist met een kill-bloc pur sang.

Setstanden : 17-25 ; 14-25 ; 25-16 ; 16-25

VKt speelde met : Laure Flament, Karen Verhaeghe, Eva Verboven, Lies Dobbelaere, Iris Vandewiele, Joke Coens en libero Jana Lannoy. Kwamen in : Lien Moijson, Helena Biebauw en Ellen Goemaere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten