zaterdag 17 november 2012

Zaterdag 10 november 2012
VKt Dames 2 winnen in Wielsbeke maar geven een setje cadeau: 1- 3

De verkenningsronde duurde tot 2-2. Inge Audenaert had ondertussen met een mooie middenaanval haar visitekaartje afgegeven. VKt ontwikkelde een goede opslagdruk en Wielsbeke stond te stuntelen in receptie. Wielsbeke kon dan ook geen enkele deftige aanval in elkaar knutselen en als er al een bal deftig over het net kwam, stond Sien Vercruysse klaar met een mooi blok. Spelverdeelster Silke Vanthournout wou blijkbaar snel even rusten want bij 5-7 legde ze een bal zelf netjes en onbereikbaar voor de Wielsbeekse verdediging weg. Na de time-out was het aan Lore Werbrouck om met een reeks moeilijke opslagen de Wielsbeekse receptie te ontwrichten. Maar liefst drie rechtstreekse punten door receptiefout en twee wanhoopsaanvallen die in het net of buiten eindigden later stond het in geen tijd 5-13. Wielsbeke kon even tegen prikken om daarna zelf weer in de fout te gaan met een outopslag en een receptiefout na een korte opslag van Evelien Lataire. Je zou haast vergeten dat VKt nog af en toe diende aan te vallen maar het was Elke Vanthournout die met een mooie diagonaal geslagen bal de 7-16 op het scorebord plaatste. Als Wielsbeke er al eens in slaagde om een punt te scoren dan werd dat in deze set onvermijdelijk gevolgd met fouten van hun kant. Inge Audenaert prikte met een mooie middenaanval de 8-19 op de grond.
Even kregen we een heropflakkering bij Wielsbeke dat kon profiteren van een blok op Lore, een slechte receptie en een misverstand tussen Silke en Inge maar Sien Vercruysse wist uiteindelijk de 11/20 aan te tekenen met een zeer mooie aanval naar positie 5. Bij 12-20 nam Jessie Verhaeghe die in receptie en verdediging heel degelijk werk leverde, de pass prima over en liet Lore toe om een mooi punt te scoren. Nogmaals Lore (in de straat) en een sterke verdediging van Jessie waarna Wielsbeke de tweede kans buiten keilde en het stond al snel 14-24. Een stevig blok van Evelien bezegelde de eerste set die vooral gekenmerkt was door de vele fouten die Wielsbeke –hiertoe in belangrijke mate gedwongen door de opslagdruk die VKt ontwikkelde-maakte: 14-25.
Bij het begin van set 2 leek het er op alsof Wielsbeke zich zou herpakken want al snel stond het na enkele foutjes bij VKt 5-3. Maar toen was het welletjes en Inge Audenaert dropte een balletje juist achter het blok en sloeg daarna een mooie ace. Lore voegde daar nog een puntje aan toe via een blok-out aanval: 5-7. Wielbeke krabbelde nog even terug tot 7-7 maar dan kwam Sien Vercruysse aan de opslag. Wielsbeke herviel in het oude euvel van de eerste set en kreeg de receptie maar niet op peil. Gevolg: 3 out-aanvallen en een Wielsbeekse receptie die een prima pass voor …Lore Werbrouck werd:7-12. Wielsbeke scoorde ook maar dan was het de beurt aan Evelien (voor de verandering subtiel en zachtjes weggelegd) en nadien probeerden de zussen Elke en Silke Vanthournout het met een legbal en het was de jongste zus die het punt scoorde. Lore Werbrouck bracht de Wielsbeekse receptiespeelsters tot wanhoop en zo evolueerde de score naar 9-17. Elke Vanthournout tekende met een prima diagonale smash in de 3-meter voor de 10-18. Margaux Hoornaert kwam in voor Elke en zij bleef de opslagdruk hoog houden waardoor Wielsbeke maar moeilijk aan aanvallen toekwam: 11-21. Ondanks een goeie verdediging van libero Jessie Verhaeghe werd het toch 12-21 maar Silke kon in moeilijke omstandigheden toch prima Sien bedienen 12-22. Bij 13-22 maakte Wielsbeke de fouten en VKt haalde moeiteloos de tweede set binnen: 13-25.
In volleybal bestaat er één wetmatigheid: als het te gemakkelijk gaat, dan wordt de derde set moeilijk. Nochtans begon VKt sterk aan de set en o.m. met prima verdedigend werk van Jessie werd het 1-3. Maar toen kreeg VKt van het zelfde opslaglaken een broek en de receptie kreunde onder het alles-of-niets geweld van de Wielsbeekse opslag: 5-3. Van Torhoutse zijde viel de opslagdruk plots volledig weg en Wielsbeke greep de kans. Een beetje meeval, een mooie score… je zag zo dat de Wielsbeekse meisjes moed vatten. De time-out die coach Marc Vanneste nam, had niet onmiddellijk succes, zeker als de VKt dames dan nog zelf in de fout gingen: 8-4.
Met Evelien door het midden (een knal van een bal) en Lore Werbrouck na een steekbal van Silke, krabbelde VKt terug tot 10-8 maar de Torhoutse receptie kende een slechte periode en ondanks een time-out van coach Marc Vanneste sloeg Wielsbeke opnieuw een kloof van vier punten: 12-8. Vkt stapelde de fouten op en scoorde eventjes niet meer: 16-10. Elke sloeg een bal in de Wielsbeekse brievenbus voor 16-11 maar Wielsbeke scoorde onmiddellijk tegen. Bij 17-12 kwam Margaux in voor Elke maar VKt kon de kloof niet dichten: 18-14. Emily Vandamme kwam aan de opslag in voor Inge Audenaert . Goeie zet van de coach want haar eerste opslag was meteen een ace maar Wielsbeke scoorde het daaropvolgende punt: 19-15. Even leek VKt met een prima drop van Lore en een blok-out aanval van Evelien en een ace van Lore op opslag de kloof nog te kunnen dichten: 21-19. Maar de Torhoutse opbouw stokte opnieuw en Wielsbeke liep uit tot 24-19. Een middenaanval van Evelien was niet meer dan uitstel van executie en Wielsbeke kon via het Torhoutse blok de derde set binnenhalen.
Je zag zo dat de Torhoutse dametjes dit setverlies niet echt prettig vonden. Sien zette met een stevig blok de toon en toen Elke stevig uithaalde van achter de opslaglijn, stond het al vlug 1-4. De Wielsbeekse coach zag toen de bui al hangen maar zijn time-out bracht geen aarde aan de dijk. Elke bleef hard opslaan en Wielsbeke maakte de fouten: 1-7. Sien tekende een mooi punt aan na een prima receptie van Jessie en Lore bleef niet achter met een slim technisch geslagen balletje: 2-9. Wielsbeke stond er bij en keek er naar en Sien zette de 3-11 op het bord met een heel mooie driemeter-aanval. Het Torhoutse blok begon weer te werken en Elke en Evelien trokken een mooie muur op: 5-13. Het ging heel snel want ook Elke Vanthournout scoorde en toen zus Silke haar opslagduivels ontbond, kreeg Wielsbeke niets meer klaar. Een rechtstreeks punt door een receptiefout van Wielsbeke, Sien met een prima score diep op positie 6, een prima verdediging van Jessie en een blok Inge/Sien, een mooie drop van Inge… en de stand evolueerde heel snel naar 7-19. VKt rook bloed en na een prima verdediging van Elke en Jessie wist Lore in de straat te scoren. Ondertussen was Elke aan de opslag gekomen en opnieuw ging Wielsbeke keer op keer in de fout. We noteerden een mooie pass van de Wielsbeekse receptie naar Sien voor de 7-23 en Sien tekende ook voor de 7-24. Setbal dus en Elke bleef de opslagdruk verzorgen en de bal belandde op de lijn… behalve voor de scheidsrechter die hem uit gaf. Er zijn geruchten dat de VKt-speelsters de scheids hadden benaderd om die bal uit te geven zo dat Elke wel verplicht zou zijn om te trakteren. Wielsbeke profiteerde even maar na een lange rallye scoorde Lore Werbrouck het verlossende punt voor de 9-25. Coach Marc Vanneste moet nu naar verluidt een spaghetti trakteren aan de speelsters.
We zagen drie heel goede sets van VKt Dames2 waarbij de opslagdruk hoog werd gehouden, de receptie prima was, de spelverdeling gevarieerd en waarbij de speelsters heel aandachtig waren. Een setje deconcentratie betekende echter meteen ook onnodig setverlies. Toch proficiat aan de speelsters die nadien een glaasje cava mochten drinken nav. de verjaardag van Laure Van Huffel die helaas gekwetst van op de bank moest toekijken.
Speelden voor VKt: Silke Vanthournout, Lore Werbrouck, Evelien Lataire, Inge Audenaert, Sien Vercruysse, Elke Vanthournout en Jessie Verhaeghe. Kwamen in Margaux Hoornaert en Emily Vandamme. Reservespelers: Hanne Vancoillie & Julie Haeck. Gekwetst: Laure Van Huffel. Coach: Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten