donderdag 15 november 2012

Zondag 21 oktober 2012
Beker van Vlaanderen:  VKt Dames 1 -  Tarco Zoutleeuw  3/0 (25/17, 25/16, 25/21)
Voor de wedstrijd vroeg Coach Jean-Paul Serbruyns zich af hoe zijn ploeg met de bekerdruk zou kunnen omgaan.  Dames 1 hadden duidelijk de rol van favoriet maar vraag was of ze het hoge spelniveau van de voorbije drie competitiewedstrijden konden handhaven.

Het antwoord zou vrij snel duidelijk worden.  Enkel in het begin van de eerste set hadden D1 het even moeilijk om de 0-2 voorgift goed te maken tegen een enthousiast spelende ploeg die niets te verliezen had.  Dat resulteerde in een gelijkopgaande wedstrijd.  Maar eens de stand 15-15 was, liet de thuisploeg de bezoekers ter plaatse.  Met stevig blokkeerwerk en goede aanvallen door het midden en van de hoeken werd in één ruk doorgestoomd naar 25-17.
In set twee en set drie werd de bonus al vlug overbrugd en was VKt heer en meester. VKt domineerde op alle vlakken en de bezoekers waren in geen enkel opzicht de evenknie van D1.   Een vlotte overwinning in drie sets was dan ook het logisch gevolg. Coach Jean-Paul Serbruyns liet alle speelsters een bijdrage te leveren aan de overwinning.  Het werd dan ook een overwinning van het hele team.

Speelden:  Eva Verboven, Joke Coens, Lies Dobbelaere, Jana Lannoy, Laure Flament, Iris Vandewiele, Karen Verhaeghe, Lien Moijson. Helena Biebauw, Ellen Goemaere en Julie Maertens.  Hanne Libbrecht is nog steeds aan het revalideren na haar zware blessure opgelopen in de eerste wedstrijd van het vorige seizoen.