donderdag 15 november 2012


Zondag 14 oktober 2012

Dames 1 zenden Mavoc Mechelen met lege handen naar huis: 3-0 (25-11 25-20 25-20)

De zenuwen stonden behoorlijk gespannen want in het prille seizoen was dit nu al de derde topploeg in de reeks waartegen VKt moest aantreden.  Het ambitieuze Mavoc was nog ongeslagen en hoopte om in Torhout iets te komen sprokkelen.  Ze hadden zich evenwel niet aan de blitsstart van Torhout verwacht.   Met moeilijke opslagen ontregelde Joke Coens de receptie van Mechelen.  De opbouw stokte en libero Jana Lannoy liet toen al merken dat ze een beresterke match zou spelen.  Torhout scoorde via Eva Verboven, Laure Flament en middenvrouw Karen Verhaeghe dat het een lieve lust was: 8 -0.  Even stak Mechelen de neus aan het venster (10-4) maar toen was het de beurt aan Lies Dobbelaere die de coach van Mechelen verplichtte om haar heil te zoeken in een time out.  Boter aan de galg want nu bracht Karen Verhaeghe de Mechelse receptie tot wanhoop.  Libero Jana Lannoy verdedigde ijzersterk en bracht de ballen perfect bij setter Joke Coens.  Deze zette eerst Lies Dobbelaere aan het werk die niet af te stoppen was (17-7).  Daarna nam Laure Flament het goede werk over.  Iris Vandewiele speelde op haar beurt van op de opslaglijn met o.m. een ace de Mechelse receptiespeelsters op een hoopje (: 22-11).   Even was er een dipje maar uiteindelijk trok kapitein Eva Verboven de ploeg over de streep: 25-11.

Zeer gelijkopgaande tweede set met enkele mooie punten van middenvrouwen Iris Vandewiele en Karen Verhaeghe maar bij 7-7 sloeg VKt o.m. met enkele stevige blokken een kloofje naar 11/8.  Even zagen we een kleine opleving bij Mechelen dat enkele punten kon goedmaken.  Stevig blokwerk van de kant van VKt en een snoeiharde aanval van Lies Dobbelaere en grote problemen in de receptie bij Mechelen zorgden er voor dat VKt uitliep tot 18-12.  De aanvalsmachine bij VKt stokte toen even en Mechelen kroop wat dichterbij tot 18-15.  Caroline Casteleyn kwam in en goed verdedigend werk van Jana Lannoy zorgde er voor dat Joke Laure Flament en Iris Vandewiele in stelling kon brengen: 22-16. Opnieuw stokte de motor eventjes en er ontspon zich wat warrig gevechtsvolleybal aan het net.  De set eindigde toen Mechelen nog maar eens een opslag van Joke Coens niet onder controle kreeg; 25-20.

In set drie startte VKt heel indrukwekkend met een aantal blokken o.m. van Iris Vandewiele en Eva Verboven.   Bij 10-4 kregen de VKt dames een dipje en lieten ze de Mechelse meisjes terugkeren tot 13-9.  Twee vlijmscherpe middenaanvallen van Karen Verhaeghe die goed werd aangespeeld door Joke Coens gaven wat ademruimte 17-14.  Terwijl Jana Lannoy secuur bleef verdedigen scoorden Caro Casteleyn en Eva Verboven en met een blok en een middenaanval  zorgde Karen voor 21-16. Lien Moijson kwam in en zat onmiddellijk goed in de match.  Ondanks de secuur verdedigende libero Jana Lannoy stribbelde Mevoc nog even tegen maar uiteindelijk was het Caro Casteleyn die de matchbal tegen de grond prikte: 25-20 en 3-0 voor VKt.

Speelden:  Eva Verboven, Joke Coens, Lies Dobbelaere, Jana Lannoy, Laure Flament, Iris Vandewiele, Karen Verhaeghe.  Kwamen in : Caroline Casteleyn, Lien Moijson.  Reservespeelsters: Helena Biebauw,  Ellen Goemaere , Hanne Libbrecht en Julie Maertens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten