zaterdag 17 november 2012

Zondag 11-11-2012

VKt Dames 1 alleen leider in 1ste divisie na de overwinning tegen Aalter: 2-3
Twee ongeslagen ploegen die het moeten opnemen tegen elkaar: De confrontatie Avanti Aalter – VKt Dames 1 beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden en die verwachting is ook waarheid geworden.
Aalter zette bij de start al meteen druk op de Torhoutse receptie. Avanti viseerde Lies in opslag en kon aanvankelijk tot 5-2 uitlopen. Eenmaal op toerental begon de VKt-machine vlotter te draaien. Mede door de goede verdediging van Jana Lannoy en een blok van Iris Vandewiele (dat zou niet het laatste van de match zijn!) en eentje van Lies Dobbelaere kon VKt snel de bordjes gelijk zetten. Terwijl Eva Verboven voor de nodige opslagdruk zorgde, scoorde Iris Vandewiele tweemaal en zorgde bij 6-8 voor de eerste verplichte time-out. Eventjes spartelde Avanti nog tegen maar een goeie verdediging (waarbij libero Jana zich liet opmerken)bij Torhout zorgde er voor dat Joke Coens heel gevarieerd kon verdelen. Iris en wat later Karen Verhaeghe bleven scoren door het midden en ook Eva en Laure Flament prikten de bal netjes in het Aalterse kamp. Ook het blok functioneerde prima en zo stoomde Torhout door naar 9-16. Aalter kraakte onder de Torhoutse opslagdruk van ondermeer Karen Verhaeghe en zo werd de kloof uitgediept tot 10-20.
Toen vond Aalter even een tweede adem en enige onzekerheid in receptie en wat misverstanden en foutjes lieten de thuisploeg terugkrabbelen tot 16-21. Toen vond Lies Dobbelaere het welletjes en met een technische aanval diep op positie 6 brak ze de Aalterse remonte: 16-22. Laure Flament met een prachtige drop en een aanval die in de “brievenbus” aan Aalterse kant verdween zorgde dan voor 17-24. Nog gaf Avanti Aalter niet op want opnieuw wisten ze wat onzekerheid te creĆ«ren in de Torhoutse receptie: 20-24. Tijd voor coach Jean-Paul Serbruyns om een time-out te nemen. Met succes want libero Jana bracht de bal met een prima receptie bij Joke die middenspeelster Karen Verhaeghe toeliet om de bal slim weg te leggen. De eerste set was binnen: 21-25.
De tweede set begon met wat gevechtsvolleybal tot 2-2. Toen kwam Jane Minnebo, dochter van ex-VKt speler en trainer Danny Minnebo, aan de opslag en ze teisterde de Torhoutse receptie die op dat moment niet meer wist van welk hout pijlen te maken. Er werd niet gescoord omdat de opbouw compleet verstoord werd en omdat VKt liefst vier receptiefouten maakte, stoomde Avanti Aalter door naar 9-2. Mede omdat Karen sterk stond te serveren en Iris aan het net domineerde, wist VKt de kloof te dichten bij 11-11. Er op en er over zou je denken maar dat was buiten de Aalterse opslagdruk gerekend want opnieuw liep het fout in de receptie. De aanval stokte en dat liet Aalter toe een nieuw kloofje te slaan tot 18-13. Bij 21-16 kwam Caroline Casteleyn in voor Lies Dobbelaere. Maar die wissel en een time-out van coach Jean-Paul brachten geen soelaas. Lien Moijson kwam ook nog in maar VKt kon het tij niet keren. De tweede set ging dan ook naar Aalter met 25-18.
Set 3 bracht niet onmiddellijk beterschap. Hoewel Laure Flament na een prima verdediging van Jana in twee keer het eerste punt tegen de grond sloeg, was het Aalter dat naar 6-2 doorstoomde. Lies Dobbelaere kon nog even de bakens verzetten met een diep naar positie 6 geslagen punt en een legballetje maar bij 8-5 was het duidelijk dat VKt Inge Everaert zou moeten afstoppen wilde het de wedstrijd winnen. Via Iris en Laure werd het 10-9 maar dan duwde Aalter via zwaar opslagwerk door tot 15-9. Eventjes laaide de hoop weer op toen Karen het balletje prima weglegde na een goeie receptie van libero Jana maar dan slopen de fouten opnieuw in het receptiespel van VKt. Met Caro in plaats van Lies en even later Ellen Goemaere ipv. Laure probeerde coach Jean-Paul Serbruyns de receptie weer op de rails te krijgen. Ellen pakte inderdaad prima de receptie wat Joke toeliet om onze middenaanvalsters in stelling te brengen. Een mooi punt van Karen en een blok van Iris later, stond het 17-13. Veel beterschap zat er niet in het spel van de Torhoutse dames en de coach bracht Lien Moijson in voor Eva. Lien bedankte voor het vertrouwen met een mooi punt en zette zo de 21-15 op het bord. Deze aanval luidde een betere periode van VKt in waarbij ook Laure zich niet onbetuigd liet: 23-17. Maar met een blok op Karen wist Aalter ook de derde set binnen te halen: 25-18.
Het was dus duidelijk dat de wedstrijd zou gewonnen worden door de ploeg die het best opslagdruk wist te zetten en de ploeg die het best met die opslagdruk wist om te gaan. Bij het begin van de vierde set startte coach Serbruyns met Caro in plaats van Lies en voerde enkele positiewissels door. Het was de Torhoutse meisjes menens. Eva zorgde meteen voor de nodige opslagdruk en scoorde zelf met een driemeteraanval de 0-1. Aalter verdedigde tweemaal een aanval van Iris maar het was Joke die dan maar zelf het balletje weglegde voor 0-2. Met een mooie middenaanval van Iris, een prima blok van Eva en Karen en een blok-out aanval van Laure evolueerde de score naar 4-8. Eventjes wat problemen in de Torhoutse receptie waarbij Laure geviseerd werd, zorgde er voor dat Aalter terugkrabbelde tot 7-8 maar Laure plooide niet en met fraaie scores van Caroline Casteleyn en Karen door het midden en een prima blok van Eva en Karen op Inge Everaert evolueerde de score naar 8-12. Opvallend was dat de Torhoutse blokorganisatie steeds beter werd en dat Inge Everaert steeds minder aan scoren toekwam. Bij 11-13 noteerden we een moeilijke stop die echter werd omgezet in een mooi punt door Caroline Casteleyn waarna Iris –na een prima verdediging van Laure- de bal snoeihard tegen de grond prikte om dan met een blok voor 11-16 te zorgen. Na de verplichte time-out deed Iris die uitstekend aan het spelen was, er nog een schepje boven op met een blok en een mooie drop. Het dient gezegd te worden dat Joke Coens prima en gevarieerd het spel verdeelde en haar hoekspeelsters goed in het spel betrok maar ook telkens opnieuw middenvrouwen Iris en Karen aan het werk wist te zetten. Vier punten op rij van Iris dus en Eva zorgde opnieuw voor opslagdruk en scoorde een direct punt waarna het blok van Joke Coens en Iris de 13-20 op het bord zette. Een zeer goeie verdediging van Jana maakte het mogelijk dat Laure de 13-21 onhoudbaar tegen de grond sloeg. De opslag van Caro werd door Aalter slecht verwerkt en dat was ook het geval voor de volgende opslag die dan door een attente Iris netjes weggelegd werd voor 13-23. Aalter spartelde nog heel even tegen maar met een opslag die meters buiten ging, maakten ze zelf een eind aan de set: 16-25 en opnieuw stonden de bordjes qua sets gelijk: 2-2.
De tiebreak begon gelijkopgaand maar met een blok en daarna een ace aan de opslag zorgde Iris voor een eerste voorsprong die door Laure met een mooie drop werd uitgediept tot 4-6. Een lucky bal (een zwientje) bij opslag van Joke zorgde voor 4-7. Na een prima verdediging van Jana liet Eva met een blok- out-aanval de 4-8 op het scorebord verschijnen. Daarna gaf Joke met een prima steekpas Eva de kans om nog eens te scoren:6-9. Na een goeie receptie van Laure, wist Joke Karen in stelling te brengen :6-10. Eventjes diende VKt een moeilijk moment door te bijten toen enkele receptiefouten Aalter terugbrachten tot 9-10. De time-out van Jean Paul bracht enig soelaas en Caro wist te scoren. Iris, die mag terugblikken op een schitterende wedstrijd, scoorde na een lange rally (een van de weinige in deze wedstrijd) waarna Aaltercoach Danny Minnebo zijn heil zocht in een time-out. Eva Verboven kwam aan de opslag en zij dwong Aalter tot twee keer toe in fout in receptie: 9-14. De tweede matchbal zou de goede worden. Het was terecht dat Joke de eer om de match te besluiten liet aan Iris Vandewiele die vandaag outstanding was. Iris nam het ‘geschenkje’ graag aan en sloeg de wedstrijdbal onhoudbaar op het Aalsterse veld. Het feestje kon beginnen.
We zagen een mooie wedstrijd die in grote mate werd bepaald door de opslagdruk die werd ontwikkeld en de wijze waarop de receptie van beide ploegen hier wist mee om te gaan. Verder onthouden we dat spelverdeelster Joke wanneer mogelijk heel gevarieerd het spel verdeelde maar dat ze onze middenvrouwen Iris en Karen, die duidelijk de meerdere waren van hun opponenten , heel uitdrukkelijk solliciteerde als dat mogelijk was. Proficiat aan het hele team !
Speelden voor VKt: Lies Dobbelaere, Eva Verboven, Laure Flament, Joke Coens, Karen Verhaeghe, Iris Vandewiele, Jana Lannoy, Caroline Casteleyn. Kwamen in: Ellen Goemaere, Lien Moijson. Reservespeelsters: Helena Biebauw, Julie Maertens. Coach: Jean-Paul Serbruyns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten